Les om og se pressekonferansen her:– Firmino blir ikke klar til helgen

Dette sa Jürgen Klopp på pressekonferansen før sesongens siste seriekamp.

10. mai 2019 kl 11.11 Arve Vassbotten

– Det har vært en uke med mirakler. Hvis det ble nok et stort fotballøyeblikk for oss denne helgen ville det vært fint.

– Uka er ikke over ennå. Søndag teller også. De fleste forventet at jeg skulle sitte her og si at det ville blitt vanskelig å bli mestere, etter at vi ikke kom til Champions League finalen. Men selv nå som vi er i Champions League-finalen er det veldig vanskelig. Men det er ikke slik at nødvendigvis både vi og Manchester City vil vinne, og at de blir mestere.

– Wolves har spilt veldig god fotball og er sensasjonelle på kontringer. De holder seg rolige og Nuno gjør en utrolig jobb der. Det gjør vår kamp ganske vanskelig. For Brighton er det den siste hjemmekampen for sesongen. De spiller morsom fotball. Begge lagene trenger å vinne sine kamper.

– Det er vanskelig å bli mestere. Det eneste vi kan gjøre er å vinne vår kamp.

Om Barcelona-kampen:

– Mange forventet kanskje Manchester City mot Barcelona i finalen. Du ville kanskje satt pengene dine på at ett engelsk lag ville være involvert. Men jeg tror ikke det vil skje mange ganger at fire engelske lag er i de to finalene av europacupen.

– De største klubbene i England ønsker å være i Europa alt de kan. Resten av England ønsker ikke det, sier Klopp med stikk til Brexit.

– Tirsdag var et av de beste øyeblikkene i fotballhistorien, ikke bare for Liverpool. Men nå handler det om søndag. Wolves vil vise at de ikke er passasjerer. Vi trenger å være klare.

– Vi ville trengt en hammer for å slå av dem smilet etter tirsdagens kamp.

Om skader:

– De mest kjente ordene denne uka er. «Det er bare smerte». Hendo sa det var bare smerte, Robertson sa det bare var smerte. Men det var voldsom smerte. Men de vil bli fine.

– Firmino blir ikke klar til helgen. Salah så bra ut på feiringen, og vil trene i dag.

Om intens periode:

– Vi hadde flere dager fri enn jeg har gitt i hele min manager-karriere. Mye mer enn jeg normalt ville gitt på grunn av den intense perioden.

Han reagerer også på at Nations Cup finalen er fem dager etter Champions League-finalen.

– Hvis vi ikke lærer å ta vare på disse spillere, er det en mulighet til å drepe dette vidunderlige spillet.

– Champions League-kampen gjør det ikke mer intenst. Vi måtte spilt den uansett. Jeg kan sove ganske godt og legge meg tidlig om mulig. Det eneste problemet er at andre i min aldersgruppe våkner ganske tidlig og tre ganger om natta. Men jeg har ingen bekymringer, jeg har det bra, sier Klopp om hvordan den intense perioden har påvirket han selv.

Om poengfangsten denne sesongen:

– Det er så eksepsjonelt at vi bare har tapt en kamp så langt. City har ikke hatt mange uavgjort, det er ganske sjeldent. Til neste sesong handler det også om å bli mestere, ikke om å få 500 poeng. Denne sesongen måtte vi selvsagt vinne hver eneste kamp for å ha en sjanse på å bli mestere, men jeg vet ikke om det vil skje så mye mer.

– Hvis jeg skulle hatt en kort beskrivelse av gruppen, ville jeg sagt: «det er bare smerte». Det er det de har vært gjennom denne sesongen. Det er bare smerte. La oss fortsette.

Om Jürgens spesielle bånd med fansen:

– Supporterne må håndtere meg siden jeg er et individ. Jeg har et større valg med å elske Liverpool-fans siden de er så mange. Det er flaks og tilfeldigheter at det passer så bra, men det passer bra.

– Dette handler mest om hvordan guttene presterer. Jeg kunne vært den morsomste i verden, men hvis guttene ikke spiller bra, vil ingen le av vitsene mine. Slik er livet mitt. Gruppen med spillere vi har er så spesielle.

Om dette blir siste gang vi ser Sturridge og Moreno på Anfield:

– Vi får se. Går kontrakten til begge to ut? Det er mulig (at det er deres siste kamp).

– Jeg snakker ikke om kontrakter selv om de avsluttes etter sesongen. Dette er ikke tiden for det. Det eneste viktige er spillerne vi kjenner, og ikke resten av verden.

Om prisene rundt Champions League-finalen:

– Reisebyråer og hoteller er åpenbart ikke dumme. Med Madrid er det utrolig dyrt, men det er i det minste ikke i en annen del av verden. Hvordan kan man ha finaler i Kiev og Baku?

– Jeg vet ikke hva disse reisebyråfolkene har til frokost. Sist sesong dro vi til Kiev. Baku, vi vet ikke hvordan vi kommer oss dit. Disse beslutningene må være mer forståelige og rimelige. Jeg vet ikke hvordan de gjør det.

– Et rom som til vanlig koster 100 pund, koster nå 2700 pund. Jeg har veldig sympati med de som skal kjøpe det.

Om Brighton:

– Vi burde ikke feire Brighton før de leder 3-0 etter 88 minutter.

Om samholdet i laget:

– Forholdet oss imellom har blitt bedre, bedre og bedre. Det har vi gjort gjennom erfaringer og hvordan vi har håndtert øyeblikk som ikke var så fine. Å være stabile er det vanskeligste i en fotballspillers liv. Vi har en veldig spesiell gruppe spillere.

Om Tottenham og Ajax:

– Det var briljant, gratulerer til Pochettino. Og det Ajax gjorde i denne turneringen var briljant. I finalen er det de to lagene med det største hjertet. Det mest talentfulle laget når man ser på alderen, var i semifinalen og var Ajax.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]