Klopp hyller supporternes betydning

– Jeg er så takknemlig for enhver person som har spilt en rolle i dette.

12. mai 2019 kl 09.14 Marius Rabben

I dag spilles sesongens siste Premier League-runde. Liverpool har fortsatt muligheten til å bli ligamester for første gang på 29 år, men da kreves et lite under i Manchester City bortemøte med Brighton.

Likevel er dette en sesong som vil bli husket: Liverpool, på 2. plass, står med hele 94 poeng før hjemmekampen mot Wolves, og denne uka sikret klubben sin andre Champions League-finale på rad.

I dagens kampprogram trekker Jürgen Klopp frem den enorme betydningen Liverpool-supporterne har hatt gjennom hele sesongen, spesielt tirsdag kveld, og maner til en ny giv mot Wolves – og påpeker at fokuset kun må være på det som skjer på Anfield i dag.

Trenger hjelp fra tribunene

– Det er ikke mulig å ignorere påvirkningen av tirsdag kveld, men jeg tror det er opp til oss – igjen alle oss, ikke bare spillerne – å sørge for at vi tar dette og bruker det som en fordel. Det var en fysisk og emosjonelt intens begivenhet. Selvfølgelig påvirker det mennesker.

– Den fysiske delen handler om at vi har noen flere spillere med smeller og blåmerker. Når jeg skriver disse notatene, er jeg ikke helt sikker på hvem som vil være tilgjengelig for å spille i dag. Men den emosjonelle og mentale betydningen må også håndteres.

– Derfor tror jeg at samholdet mellom supportere og spillere kommer til å være på sitt viktigste. Fansen er energikilden vår, og det er helt sikkert at det vil være perioder i dag hvor vi trenger dem. Det er så viktig at vi kun tenker på vårt lag og hva som skjer på Anfield.

– På tirsdag brydde vi oss ikke noe om hva som skjedde utenfor LFC-familien. Alt dreide seg om at vi skapte våre egne øyeblikk. Det samme i dag, please. La oss få det til å handle om at vi, som Liverpool, finner gleden som skapes fra nuet.

– Privilegium å være en del av dette

Klopp trekker frem det røde fellesskapet og beskriver det hele som en kollektiv opplevelse.

– Det vi nå vet, er at vår sesong ikke slutter i dag på grunn av det som skjedde mot Barça. Men uansett er dette vår siste kamp på Anfield for sesongen, og som sådan ønsker jeg å uttrykke takknemlighet for den fantastiske reisen vi har hatt sammen.

Laget presterer for supporterne, og supporterne gir tilbake til laget. Dette er en kollektiv opplevelse som er så positiv.

– Denne sesongen, som ikke er helt ferdig, har vært et privilegium å være en del av. Og det privilegiet kommer fordi det betyr mer enn for bare oss selv. Hvis du kun bryr deg om deg selv, hva slags liv er det?

– Reisen vår fortsetter videre

– Det er så mange ting rundt om å verden for øyeblikket som er mer viktig og alvorlig, det vet vi. Men det vi driver med her – med supporterne våre – har skapt glede. Og det er gjensidig glede – derfor er det spesielt. Laget presterer for supporterne, og supporterne gir tilbake til laget. Dette er en kollektiv opplevelse som er så positiv. Om bare resten av livet var sånn.

– Jeg er så takknemlig for enhver person som har spilt en rolle i dette frem til nå. Selvfølgelig, som jeg gjentatte ganger har sagt, er ikke dette målet, og reisen vår fortsetter videre, men vi kan fortsatt ta oss tiden til å være takknemlige for hverandre i slike øyeblikk.

– Uansett hva som skjer, er vi det vi er fordi vi har kommet sammen og alle har spilt en rolle. Dette er Liverpool nå: et sterkt kollektiv som ser ut til å leve i nuet og omfavner gleden det gir. Tusen takk, Anfield, dere er spesielle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]