Se video:– Ingen mulighet for Naby Keita - men Firmino bør bli klar

Dette sa Jürgen Klopp, Matip og Wijnaldum på dagens pressekonferanse.

28. mai 2019 kl 11.23 Arve Vassbotten

Først ut er Jürgen Klopp:

Om erfaring:

– Alle er estatiske over å ha en ny sjanse. Vi er nok mer erfarne enn det andre laget. Men Pochettino har nok rett i at det ikke har så mye å si i en finale.

Om skader:

– Det er ingen sjanse for Naby. Han komme seg bra. Vi får se hvordan det går med Afrikamesterskapet for hans del, men vi vet ikke lenger. Firmino trente, så tok vi ham ut igjen, men han vil være tilbake i trening igjen i morgen. Alt vi har sett på virker bra, så jeger ganske sikker på at han vil bli klar.

Om dette er beste laget Klopp har trent:

– Jeg liker ikke å sammenligne lag. Jeg elsker alle sammen. De ga alle alt. Men jeg har aldri vært i en finale med et bedre lag enn dette, det er helt sikkert.

Om veien til finalen:

– Vi ønsket det desperat, men det så ut til å glippe i gruppespillet, men vi klarte oss på den mest modne måten med å vinne 1-0 mot et italiensk lag. Etter det har alle våre bortekamper vært veldig imponerende. Også Barcelona-kampen om man ser på prestasjonen, og ikke resultatet.

– Disse guttene har gitt oss mye og vist oss mye for å få sjansen til å være her. De 5-6 kampene mellom Barcelona-kampene var briljante.

Om fjorårets finale:

– Den hadde stor påvirkning på oss. Jeg husker da vi sto i køen på flyplassen på veien hjem, var det med bøyde hoder. Vi hadde mange ulike følelser i hodene våre. Men vi kom oss tilbake. Det har gått lang tid. Det var en kickstart, og nå har vi muligheten til å rette det opp.

Om lagets utvikling:

– Det beste med karakteren i dette laget er den konstante utviklingen. Ta James Milner for eksempel. Han er nå 33 år, selv om jeg er usikker på om jeg får lov å si det. Men han utvikler seg fortsatt, store steg, for eksempel ved å ro ned her og der, og bruke hans utrolige ferdigheter i bedre øyeblikk. Både han og Hendo ønsker å ta neste steg.

– Jeg er veldig glad for at vi har muligheten til å vinne noe. Jeg visste alltid at vi hadde sjansen, men det at vi er tilbake i Champions League-finalen viser viljen til guttene.

Om en helengelsk finale:

– Vi føler virkelig at det er en virkelig europacupfinale. Ikke noe annet. Dette er ikke den tredje kampen vi spiller mot Tottenham denne sesongen - det er en europacupfinale.

Om konkurransen med Man City:

– Gjennom denne sesongen har vi spilt mot City i Premier League. Men dette er en annen konkurranse og vi var litt bedre enn dem i denne konkurransen denne sesongen.

Om Tottenham:

– Forskjellen mellom oss og Tottenham i serien var stabilitet. Begge kampene vi spilte mot dem endte 2-1. I hjemmekampen var vi heldige i det siste minuttet. Følelsene vil være helt annerledes i en finale. Det er en spesiell kamp. Vi må få oss selv i riktig humør.

– Det vil bli veldig jevnt, uten tvil. Kvalitetene til oss og Spurs er veldig like. Vi vet mye om Tottenham, men vi har hatt tre uker siden vår siste kamp.

– Vi vet det er vanskelig, Tottenham vet det er vanskelig, så la oss spille en vanskelig kamp og la oss vinne den.

Om hans største prestasjon som manager:

– Det største øyeblikket i min karriere så langt var å rykke opp med Mainz 05 i 2004. Å vinne Champions League med Liverpool, vil få meg til å revurdere det.

Om finalen:

– Denne muligheten gjør oss alle ekstatiske. Det beste øyeblikket for finalen ville vært fem minutter etter Barcelona-kampen. Disse guttene ønsker å være der. Vi er ikke redde - vi ønsker virkelig å være der. Det er den eneste måten vi kan vinne på.

– Vi vet hvor vanskelig det kan være i fotball. Det kan være heldige øyeblikk og dårlige øyeblikk. Du trenger å handle på ulike måter.

Om tapte finaler:

– Mot Sevilla var tanken tom i andre omgang, og sist sesong var det litt det samme og vi tapte Mo også. Sist sesong var det et merkelig mål, og så et brassespark. De målene handlet ikke om hvordan vi spilte.

Om å tørre å gjøre feil:

– Mange så på oss mot Barcelona, og vi var forberedt på å gjøre feil og så rette de opp som lag. Hvis vi finner en måte å gjøre det på, så er vi en vanskelig motstander.

Om Barcelona-comebacket:

– Barcelona-kampen hjemme var den beste kampen jeg har sett. Vi manglet spillere og lå allerede under 3-0, hvis vi hadde vunnet 2-0 eller 3-0 ville det likevel vært en utrolig prestasjon. Hvis jeg ser at vi er i riktig humør, så kan jeg slappe av på sidelinjen.

Om feiring:

– Det er ikke så lenge siden jeg løp ut på banen og hoppet på keeperen. Det var et dyrt løp. Jeg gjør ikke det igjen.

Om tre ukers pause:

– Hvis du hadde spurt meg om jeg ville hatt tre dager pause eller tre uker, ville jeg tatt tre uker. Tottenham hadde skader, men de spillerne er nå stort sett tilbake. Firmino trengte tiden før finalen også, Vi hadde en kamp på lørdag, en internkamp, for å holde på rytmen. Vi vil være friskere i beina. Man må ha en påminnelse fra tid til annen om hvor sterkt laget mitt er.

Om den nederlandske innflytelsen i laget:

– Den nederlandske innflytelsen på Champions League denne sesongen har vært utrolig. Virgil og Gini har vært supre, men så har vi John Achterberg og Pep Lijnders også. Vi nyter alle ut av det. Jeg har ikke nok tid til å se alle de bra tingene om de to spillerne.

Om forskjellig erfaring i laget:

– For dette laget er det den første finalen. I tillegg er det spillere som har hatt erfaring med å være der før. Ali og Fabinho røk begge ut i semifinaler. Dette er det beste laget jeg har hatt i en finale, men Tottenham kan si det samme.

Gini Wijnaldum og Joël Matip har nå kommet.

Gini om å spille som spiss:

– Jeg foretrekker å spille på midtbanen, men om manageren ønsker meg på topp så spiller jeg der. Men jeg vil påstå at Origi og Sturridge er bedre valg, men om manageren spør meg så er jeg klar, sier Wijnaldum på spørsmål om han kan spille spiss igjen om Firmino ikke skulle bli klar.

– Firmino er viktig siden han setter presset på topp, og han kan være en ekstra midtbanespiller. Han er på en måte en ekstra forsvarsspiller også, og er spiss.

Matip om hvem som er på topp for Tottenham:

– Det er det samme for oss hvem som er på topp for Tottenham. Vi vil forsvare oss mot dem som et lag.

Gini om comeback:

– Etter 3-0-tap i Spania, må du ha troen på at man kan endre det på Anfield, hvis ikke er det ikke mulig. Vi vet at Champions League-kvelder er spesielle på Anfield hvor vi kan slå alle. Vi gjorde det mot Roma, City og Barcelona.

Gini om konkurransen om plassene:

– Det er skuffende som spiller når man ikke får starte, men dette er et lagspill. I øyeblikket må du glemme at du er skuffet og gi alt for laget. Det var det jeg gjorde da jeg kom inn mot Barcelona. Sørg for at du er sint og sørg for at du oppnår suksess.

Matip om presset:

– Det er slike kamper som dette du drømmer om å spille som barn, og nå er du der og da er det dumt å legge mer press på deg selv enn det er. Man tenker på det under trening, men ikke hele dagen.

Gini om tre ukers oppladning:

– Den første dagen vi kom tilbake, var han streng og sa at vi måtte fokusere på Champions League-finalen og treningene i Spania. Alt handler om forberedelser til finalen. Vi må være hundre prosent konsentrerte. På grunn av pausen har vi trent litt hardere.

Gini om favorittstempelet:

– Jeg tenker ikke på hvem som er favoritt eller ikke. To lag har sjansen til å vinne kampen. Alle gjør oss til favoritter fordi vi havnet høyere på tabellen, og at vi slo dem to ganger, men om man ser på den andre kampen, så var det ganske vanskelig. Det så ut til å ende 1-1.

Gini om Sissoko:

– Da jeg kom til Newcastle var han den første spilleren som tok meg med ut på middag. Vi hadde et godt forhold. Vi snakker fortsatt med hverandre og gratulerte hverandre med å nå finalen. I finalen vil vi ikke være venner i 95 minutter.

Matips om å ha Alisson i mål i denne finalen:

– Alisson er en veldig god keeper. Vi stoler på ham. Han har gjort det godt hele sesongen. Å ha han bak oss gir forsvarsspillerne noe ekstra.

Gini om å tape finalen i fjor:

– Det som skjedde med oss i fjor, vil hjelpe oss i år. Vi bruker den erfaringen. Forhåpentligvis kan vi få en bedre slutt på det. Jeg tror ikke vi er nervøse eller tenker på at det kan skje fæle ting med oss. Det er ikke noe vi trenger å være redde for.

Ginis beskjed til fansen:

– Takk for støtten. De gjorde at 4-0 mot Barcelona kunne skje.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]