Statistikk før avspark:Liverpool har aldri tapt en semifinale i Champions League på Anfield

De røde har en stolt tradisjon i den gjeveste klubbturneringen i Europa.

7. mai 2019 kl 15.18 Torbjørn Flatin

Barcelona har tidligere spilt 15 semifinaler i Serievinnercupen, mens Liverpool har spilt ti. Når det er snakk om avansement til finaler er imidlertid tallene at Barce har greid det sju ganger, og Liverpool åtte.

De røde har altså avansert i åtte av ti semifinaler. Som kjent har de røde så vunnet fem av sine åtte sluttkamper.

Hvis vi ser på semifinalene ble tap første gang klubben var med i den gjeveste E-cupen, i Serievinnercupen mot Inter i 1964/65, og mot Chelsea i 2007/08 da John Arne Riise scoret selvmål i siste minutt på Anfield.

1-1 mot Chelsea er en av to uavgjorte i semifinaler på Anfield, den andre var 0-0 mot Bayern München hvor Liverpool avanserte på bortemål etter en klassisk retur i Tyskland.

Åtte hjemmekamper er blitt vunnet, og totalt er målforskjellen på hele 22-4. Av de fire baklengsmålene kom for øvrig to mot Roma forrige sesong da Liverpool ledet 5-0 og det endte 5-2.

I de fire tilfellene hvor Liverpool tidligere har hatt hjemmekamp til slutt i semifinalen i Chanmpions League/Serievinnercupen, har det alle fire gangene blitt avansement.

Skulle det komme til straffespark-konkurranse har Liverpool vunnet alle tre gangene de har vært involvert i den gjeveste E-Cupen. I finalene i 1984 og 2005, og i semifinalen mot Chelsea i 2006/07.

I E-cupene har Liverpool tapt første kamp borte ved 27 anledninger, men snudd det til avansement ved 13 av disse tilfellene.

For å helle litt malurt i vårt optimistiske beger, to ganger har Liverpool tapt 3-0 i første kamp og på fremmed gress. Det har ikke skjedd tidligere i Champions League, men mot Paris Saint-Germain i 1996/97 i cupvinnercupen og året etter mot Strasbourg i UEFA-Cupen. Begge gangene ble Liverpool slått ut, etter å ha vunnet 2-0 i hjemmekampen.

Kilde: uefa.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]