– Liverpools angrepsrekke er sterkere enn Barcelonas

Dietmar Hamann påstår at Liverpools angrepsrekke er bedre enn Barcelona sin, og spår på samme tid to jevne kamper mellom Barcelona og Liverpool.

1. mai 2019 kl 17.56 Odd Sindre Tonning

I 2005 var han sterkt delaktig i comebacket som av flere blir betegnet som tidenes comeback, iallfall i en Champions League finale, da Liverpool snudde 0-3 til 3-3 i løpet av seks minutter i Istanbul. Han mener at Liverpool har en sterkere angrepsrekke enn semifinalemotstander Barcelona i år.

– Jeg vil påstå at Liverpools angrepsrekke er bedre kollektivt enn Barcelona sin for øyeblikket. Tidligere Liverpoolspiller Luis Suarez er ikke på sitt beste. Og Suarez og Lionel Messi må finne en vei forbi en av de beste stopperne i verden i form av Virgil van Dijk, som vil få god beskyttelse fra Fabinho som begynner å se mer ut som en topp dyp midtbanespiller, sier Hamann i en spalte i the Racing Post.

Jevn kamp mot Barcelona

Han spår likevel at kampene mot den spanske giganten kommer til å bli tette.

– Jeg tror denne kampen kommer til å bli jevn, kanskje ender den 1-0 til Barcelona, eller uavgjort med få mål. Jeg tror ikke at semifinalen kommer til å være avgjort når spillerne går av banen på Camp Nou, for å si det sånn.

Barcelona på sitt beste har blitt kjent som et ballspillende lag, som holder mye i ball. Hamann forventer å se dette på Camp Nou også, men kanskje ikke i like stor grad som for noen sesonger siden.

– Barcelona vil dominere ballinnehavet, det kan vi være sikre på, men de styrer ikke kampene på samme måte som de pleide å gjøre.

– Hjemme mot Lyon var ballinnehavet 51-49 i Barcelonas favør, så Liverpool vil definitivt ha mer ball enn de kunne forventet for et par sesonger siden.

Få mål

Tyskeren forventer også en målfattig batalje i Spania, til tross for at begge lag har sterke individ lengst fremme på banen.

– Barcelona vil uten tvil være klar over den offensive trusselen som Liverpools fremste treer utgjør. De er alle potensielle match-vinnere, og de er i sin beste form.

– Men ikke la deg lure til å tro at der kommer mange mål i denne kampen. Den kommer til å være balansert når lagene returnerer til Anfield.

Barcelona - Liverpool spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]