Mané om toppscorertittelen og finalen

– For å være ærlig, da jeg var ung tenkte jeg aldri på å vinne noe som gullstøvelen.

21. mai 2019 kl 21.43 Arve Vassbotten

Sadio Mané delte denne sesongen toppscorertittelen i Premier League med lagkamerat Mohamed Salah og Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang. Alle tre scoret 22 mål i serien, og totalt står de to Liverpool-spillerne begge med 26 mål totalt.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne. Jeg forsøker alltid å score så mange mål jeg kan for laget. For meg er det viktigst å hjelpe laget, sier Mané til Liverpoolfc.com.

– Vi hadde litt uflaks siden vi ønsket å vinne ligaen og det var målet, men i fotball må man forsøke på nytt og på nytt. Det skjedde ikke denne gangen, men nå har vi erfaringen med et tittelrace og vi er i en finale, som er et annet veldig viktig mål for oss. Serien ligger bak oss, Manchester City gjorde det bra og fortjente å vinne. Vi satte dem på en test, men vi må gratulerer dem, og nå ser vi fram til finalen, sier han.

STOLT ØYEBLIKK:
STOLT ØYEBLIKK:  Sadio Mané har scoret 26 mål denne sesongen, 22 av dem i Premier League.

– Alle føler seg bra

På spørsmål om han drømte om å bli toppscorer da han var liten svarer Mané:

– For å være ærlig, da jeg var ung tenkte jeg aldri på å vinne noe som gullstøvelen, men hver eneste dag tenkte jeg på å vinne en serietittel og Champions League. Det var mine store mål med en klubb. Men jeg er glad for å vinne gullstøvelen, og ser fram til å score enda flere mål de neste sesongene.

Han er nå på plass i Marbella sammen med resten av laget, og etter fem dagers hvile går de i gang med forberedelsene til finalen.

– Jeg føler meg bra, alle føler seg bra. Vi har hatt noen dager fri, nå er vi tilbake og skal begynne å trene igjen. Vi er også tilbake i Marbella, der vi har vært noen ganger, så det er bra for oss.

– Det er veldig viktig for oss å få noen dager fri, siden vi har hatt så tett kampprogram. Nå har vi hatt det, og nå ser vi framover.

To unge lag

I fjor scoret Sadio Mané Liverpools eneste mål i finalen, som endte 3-1 mot Real Madrid. Han tror det skal bli nyttig erfaring å ha med seg inn i en ny finale 1. juni.

– Vi har noe erfaring siden vi var i finalen i fjor. Vi hadde uflaks med at vi ikke vant, selv om Real Madrid var veldig gode. Vi føler oss veldig, veldig positive og det ville vært en stor, stor ting å vinne den.

– Både Tottenham og vi har veldig unge lag, men vi har begge mye erfaring, og har spilt alle slags kamper. Det er spennende, og vi ønsker selvsagt vinne det, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]