Jürgen Klopp før semifinalen mot Barcelona:– Messi er den beste spilleren jeg har sett

Manageren mener Barcelonas nummer 10 er tidenes beste spiller.

1. mai 2019 kl 13.22 Arild Skjæveland

I kveld er det semifinale i Champions League, og Liverpool skal spille mot Barcelona. Det blir første gang Jürgen Klopp leder et lag på Camp Nou - og første gang han skal sette opp et lag som skal forsvare seg mot Lionel Messi.

Argentineren er tidenes beste spiller, mener Klopp.

– For meg er det Messi. Av spillere jeg har sett, er han nummer én. Hundre prosent. Det er min mening, sa Klopp på tirsdagens pressekonferanse.

– Min far sa alltid at det var Pele, men jeg fikk aldri sett Pele live. Det er jeg for ung for. Det er mange gode spillere der ute, men etter min rangering er «Leo» den aller beste, sier Klopp.

Hvordan kan han stoppes?

Barcelonas kaptein og nummer 10 har scoret 46 mål og har 22 målgivende på 45 kamper denne sesongen. Siden debuten i 2004-05 har han 598 mål og 240 målgivende på 682 kamper ifølge Transfermarkt. Helt elleville tall.

Han har vunnet Champions League fire ganger, vunnet 10 spanske ligamesterskap og den spanske cupen seks ganger. Ballon d’Or har han blitt tildelt fem ganger.

Klopp ble spurt om hvordan argentineren kan stoppes.

– Vi vet hvor vanskelig det er å spille mot Barcelona på grunn av kvaliteten de har. Det handler ikke bare om Messi, men det handler om han i tillegg. Kan vi konsentrere oss om Messi? Vi bør det i mange tilfeller, men dersom du bare gjør det, så har de 10 andre spillere i verdensklasse som enkelt kan avgjøre kampen, sier Klopp.

– De har et lag av høyeste kvalitet, og er allerede spanske mestere. Messi sa før sesongen at han ønsket å hente dette cuptroféet tilbake. Nå er vi her, og vi ønsker også å gå til finalen. Dersom vi kan vise det, så hadde det vært kult.

Barcelona - Liverpool spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]