Skal drøfte billettproblematikken med UEFA-presidenten

Klubbene har bare tilgang på drøyt halvparten av billettene på den store finalearenaen i Madrid.

24. mai 2019 kl 08.52 Marius Rabben

Det har vært mange mishagsytringer mot at Liverpool og Tottenham bare fikk utdelt 16 613 billetter hver på et stadion som under Champions League-finalen vil ha en kapasitet på 63 500.

4000 billetter ble solgt av UEFA, mens 23 500 billetter fordeles mellom forbundet selv, nasjonale forbund, lokale foreninger, kommersielle partnere og kringkastere.

Av de 16 613 billettene som klubben har fått, går 1 prosent til sponsorer, 11 prosent til ansatte i klubben, tidligere spillere og spillernes familier og 25 prosent til de som har prioritet. De gjenstående 63 prosentene går til vanlige supportere, som da betyr i underkant av 10 500.

IKKE PLASS TIL ALLE:
IKKE PLASS TIL ALLE:  Det har vært svært vanskelig å få billett til Champions League-finalen: I underkant av 10 500 billetter gikk til vanlige supportere.

Naturlig nok gjør dette at enorme mengder med supportere fra begge klubber ikke får plass, og mange tyr følgelig til usikre og svindyre løsninger som svartebørs. Denne uka ble det kjent at Liverpool allerede etterforsker fem supportere for å videreselge sine billetter ulovlig på svartebørsmarkedet.

Mange temaer på agendaen

Dette er blant temaene Peter Moore skal ta opp med UEFA-president Aleksander Čeferin foran finalen. Men på grunn av den knappe tiden vil det neppe ha noen betydning for kampen om åtte dager.

– Jeg skal møte ham, og vanligvis når jeg treffer ham er det tjue ting å prate om. Det er alle de tingene du kan tenke deg: hva gjør vi med bevilgningene (av billetter), hva gjør vi med ditt og datt, alle sånne ting. Det er en lang liste.

– Vi snakker med UEFA hver dag, og har snakket med dem i 40 år, som dere vet, om slike ting, sier Liverpools daglige leder, ifølge Goal.

– Men vi ønsker at UEFA skal ha en forståelse for denne byen, noe de gjør. Čeferin var her i fjor under hjemmekampen mot Manchester City (i Champions League), og jeg tilbrakte mye tid med ham. Nå skal jeg møte ham neste uke.

ADMIMISTRERENDE DIREKTØR:
ADMIMISTRERENDE DIREKTØR:  Peter Moore har hatt stillingen i Liverpool FC i to år.

Forberedelser i Liverpool og Madrid

Moore svarte på spørsmål under pressekonferanse der et nytt samarbeid mellom Liverpool FC Foundation og «Right To Play», en global hjelpeorganisasjon for barn, ble annonsert.

– Klubben vår er fokusert på å hjelpe supporterne våre overalt, fortsatte Moore.

Han fortalte videre at klubben har brukt tid denne uka på å gjøre ting klart for å kunne vise finalen på storskjerm i M&S Bank Arena i Liverpool, tidligere Echo Arena, og nå holder de på med å få på plass en såkalt supporter-park i Madrid.

– Teamet vårt er der nede akkurat nå for å hjelpe fansen. Den gode nyheten er at vi skal til Champions League-finalen, men det er mye arbeid som må gjøres for at det skal funke.

Champions League-finalen har avspark på Wanda Metropolitano lørdag 1. juni kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]