Snakket sammen før overgangen

Fabinho forteller om hvordan lagkameratene hans hjalp han etter overgangen fra Monaco, og om samtalen han hadde med Roberto Firmino før han ble signert.

30. mai 2019 kl 11.52 Odd Sindre Tonning

Etter å ha spilt nesten regelmessig gjennom treningskampene før sesongstart, ble Fabinho henvist til benken når sesongen endelig ble sparket i gang i august. Debuten hans kom først 18. september i Champions League oppgjøret mot PSG. Da fikk han spille ett minutt.

Vanling tilnærmelse fra Klopp

Hans første start for klubben kom to kamper senere, i Ligacupen mot Chelsea. Da fikk han spille 86 minutter og fikk et gult kort da Liverpool tapte 2-1, og røyk ut av cupen. Men det var bare starten for Fabinho.

Brasilianeren som kom fra Monaco like etter tapet i Champions League-finalen måtte være svært tålmodig i starten av sin Liverpool-karriere. Hans første minutter i Premier League denne sesongen kom ikke før 20. oktober, da han kom inn fra benken mot Huddersfield og Liverpool vant 1-0. Etter dette fulgte tre kamper på rad med 90 minutter for Fabinho, som nå forteller om hvordan det var i starten av sin Liverpool-karriere.

– Jeg spilte mer eller mindre alle treningskampene, og følte selv at jeg spilte godt. Derfor trodde jeg at jeg kom til å spille tellende kamper mye tidligere og ikke vente så mye som jeg gjorde. Men de andre spillerne beroliget meg. De sa: «Ikke bekymre deg, alle som kommer går gjennom det, akkurat som Robertson og Chamberlain», forteller Fabinho ifølge Liverpool Echo.

For det var akkurat det som skjedde med Andrew Robertson da han kom til klubben. Til å begynne med kunne det virke som om Alberto Moreno hadde klart å sikre seg en fast plass på venstrebacken, da Robertson bare fikk spille i 2 av de første 14 ligakampene som Liverpool-spiller. Men så grep Robertson sjansen og er nå det ubestridte førstevalget på venstrebacken.

De sa: «Ikke bekymre deg, alle som kommer går gjennom det, akkurat som Robertson og Chamberlain».Fabinho

Dette beroliget Fabinho i hans første måneder i klubben.

Jeg var rolig, jeg forsøkte å lære meg å kjenne laget, de andre spillerne og bli vandt med intensiteten i ligaen. Etter en stund ga Klopp meg sjanser, og litt etter litt kunne jeg vise hva jeg var verdt og at jeg kunne være viktig for dette laget, sier Fabinho.

Snakket med Firmino

En av dem som helt sikkert har hjulpet Fabinho med å finne seg til rett i klubben er Roberto Firmino. Allerede før Liverpool tok kontakt med Fabinho snakket de to brasilianerne sammen om klubben.

– Jeg husker at etter en av mine kamper for Monaco, mot Marseille, der jeg hadde spilt godt og scoret, så sendte Firmino meg en melding og vi begynte å snakke. Han sa: «Treneren spurte om deg, hva jeg tenker om deg. Jeg snakket deg opp litt.», forteller Fabinho.

Vi vekslet meldinger en stund, og jeg spurte han litt om Liverpool og det var det for en stund.

Det var det, helt til Liverpool tok kontakt med Fabinho sine agenter. Han forteller at de innledende samtalene med Jürgen Klopp handlet om Klopps ideer for laget, arbeidsrutiner og taktikk. Disse samtalene gjorde Fabinho mer interessert i en overgang.

– Min interesse var stigende, fordi jeg alltid har sagt at dersom jeg skulle forlate Monaco, så skulle det bare være for et lag som virkelig ønsket meg. Jeg var glad for at Liverpool ønsket å signere meg, og jeg bestemte meg for at det var den riktige tingen å gjøre. Det skjedde raskt, og rett etter finalen mot Real Madrid ble signeringen offentliggjort.

Og nå, ett år senere, er Liverpool klare for en ny finale i Champions League, denne gangen kan Fabinho fort komme i aksjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]