Tidenes dyreste finalebilletter?

Det går mot tidenes dyreste billettpriser når Liverpool skal spille Champions League finale i Madrid. Allerede nå prises billetter til 40-50.000 kroner eller mer.

8. mai 2019 kl 13.46 Tore Hansen

Liverpool FC kvalifiserte seg tirsdag til ny finale etter kanskje historiens mest elleville semifinale spilt noen gang på Anfield. Den tredje E-Cup finalen for de røde på fire år. Det er de gode nyhetene.

De dårlige nyhetene er at den vanlige supporter må grave dypt i lommeboka for å sikre seg billett til oppgjøret lørdag 1. juni.

Supporterklubben vil ikke motta billetter til slike finaler. Det hjelper dessverre ikke å kontakte oss om finalebilletter.

Finalebilletter selges mot credit

Det ordinære salget via billettkontoret på Anfield er for de aller fleste «closed shop». Finalelagene får ca 17.000 billetter hver. Omtrent det samme som i Kiev. Men billettene blir solgt mot såkalt «credit» registrert på ditt fancard. Altså at man må ha være på alle hjemmekampene i CL tidligere denne sesongen + et visst antall bortekamper for å få kjøpt. Det blir altså ikke noe åpent salg.

Selve finalen spilles på Atletico Madrids hjemmebane Wanda Metropolitano som tar 63,500 tilskuere. 34.000 billetter går til de to finale lagene. Ca 4000 billetter har gått i en loddtrekning som nå er avsluttet og 25.500 billett går til lokale lag og foreninger, UEFA, spansk FA, kommersielle partnere og TV-selskaper.

Finalelagene sitter med andre ord med bare litt over halvparten av billettene. Her kan du se stadionkartet.

OFFISIELLE BILLETTPRISER:
OFFISIELLE BILLETTPRISER:  Slik prises billettene til Champions League finalen fra UEFA.

Stort svartebørsmarked

Som alltid på slike finale er det et stort marked for videresalg av billetter. Finalen i fjor i Kiev ble beskrevet som tidene dyreste for fotballsupportere. Vi tror årets finale blir enda dyrere, og det er jo definitiv medaljens bakside når slike storkamper skal spilles.

DYR SVARTEBØRS:
DYR SVARTEBØRS:  Det ligger allerede ute finalebilletter i salg. Bildet her er hentet fra Viagogo.com.

Billettprisene fra UEFA ligger på fra ca kr 700 (kategori 4) opptil 6000 kroner (kategori 1) for billettene. Allerede i dag er det nettsteder som Stubhub som selger for mellom 3900 euro til 5500 euro per billett. Altså fra 38200 kr til 53.900 kr.
Viagogo operer med priser fra kr 39616 til kr 88055 per stk. Før fly og overnatting. Dette er med andre ord ikke en kamp for folk med vanlig lommebok.

Folk i markedet som vi har snakket med bekrefter ovenfor Liverpool.no at dette blir dyrt hvis du ikke får billett rett fra UEFA eller LFC. Vi får oppgitt prisantydning på £2500-3000 når markedet får roet seg.

UEFA er allerede ute og advarer mot å kjøpe fra andre enn offisielle kilder. Supporterklubben anbefaler jo aldri å bruke svartebørs.

Bruk sunn fornuft

Det er derfor vanskelig å gi gode råd til alle som nå leter etter finalebillett. Det du i hvert fall ikke bør gjøre er å hoppe på et tilbud på nett fra noen du aldri har hørt om før. Spesielt utenlandske, som heller ikke er medlem av reisegarantifondet. Det er naturligvis heller ikke spesielt lurt å kjøpe fra «en eller annen dude på facebook».

Kort fortalt; bruk sunn fornuft! Det er mye penger det er snakk om og kanskje er det bedre å vente til terminlista kommer 13. juni og velge en vanlig turpakke til normal pris for en av høstens kamper?

Eller reise over til Liverpool og se kampen på puben og få med deg folkelivet rundt finalen og en eventuelt parade rundt byen?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]