Van Dijk er trolig blant de neste som blir belønnet med ny kontrakt på Anfield

Liverpool har gitt åtte spillere nye kontrakter siden april 2018 - og det koster dyrt.

17. mai 2019 kl 08.55 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk har kontrakt med Liverpool til sommeren 2023 - men årets spiller har hatt en så stor innflytelse i klubben at han trolig vil bli belønnet med en ny og mer lukrativ kontrakt.

Det rapporterer velinformerte Paul Joyce i The Times.

Siden april i fjor har klubben forlenget avtalene til åtte sentrale spillere, og Van Dijk bør være av de neste på listen, skriver han.

Alex Oxlade-Chamberlain, Divock Origi og manager Jürgen Klopp er tre andre det har blitt rapportert at klubben vil forlenge med i løpet av kort tid.

Forventer ingen kjøpefest

Joyce melder at de nye kontraktene til klubbens stjerner koster Liverpool mellom 150 og 200 millioner pund. Han mener at slik klubben ser det, er laget bortimot komplett. Tidligere var klubbens strategi at en måtte bruke penger for å kjøpe spillere, men nå handler det om å bruke penger for å beholde de man har.

Det er behov for å en ny venstreback, der Lloyd Kelly er nevnt. Det vil være fokus på å forsterke angrepet, men det blir vanskelig å heve standarden på akkurat det feltet. Rhian Brewster er høyt verdsatt på Melwood, og vil få muligheter.

Det er ikke noe fastsatt budsjett for overganger, men klubben er pragmatisk på markedet, og kan reagere dersom det skulle oppstå en mulighet. Det er ikke forventet at LFC vil gå ut og bruke store summer i sommer, men det er alltid med forbehold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]