Van Dijk-sitat om Messi var oppspinn

Spansk presse hevdet at Virgil var glad for å slippe Messi hver sesong.

4. mai 2019 kl 15.25 Marius Rabben

Etter kampen mot Barcelona ble Virgil van Dijk sitert i storavisa Marca om Lionel Messi.

I pressesonen på vei til spillerbussen forklarte Liverpool-forsvareren blant annet om hvor vrient det var å forsvare seg mot argentineren selv da bortelaget hadde ballen på Camp Nou fordi han ofte lusket rundt på topp og ventet på kontringsmuligheter.

Men ifølge Marca sa nederlenderen seg også glad for å ikke behøve å møte ham hver sesong:

– Når Messi er på sitt beste, kan du ikke gjøre noe for å stoppe ham. Jeg er glad jeg ikke spiller i Spania og må spille mot ham hver sesong.

Kommentaren er også senere blitt brukt av blant annet flere i engelsk presse, men dette er noe Virgil selv beskriver som «fake news», ifølge James Pearce i Liverpool Echo.

Liverpool FC er i likhet med stopperkjempen overrasket over sitatet de kaller oppspinn, legger Pearce til.

Liker tøffe oppgaver

Ifølge ESPN sier Virgil at han tvert imot trives med utfordringer som å møte det han mener er verdens beste fotballspiller

– Det sa jeg også før jeg hadde spilt mot ham. Han har vist klassen sin gjennom de siste ti årene.

– Det er fantastisk å se ham spille som nøytral tilskuer, men det er også stort å spille mot ham. Du kan teste deg selv og se hvordan du klarer deg mot ham. Det var selvfølgelig stort å spille mot ham, men dette handler ikke om meg eller ham. Det handler om Liverpool og Barcelona, og begge lag ønsker seg til finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]