– Vi har fortsatt en enorm kamp igjen

Andrew Robertson ser fremover mot Champions League-finalen, samtidig som han kommer med en liten advarsel til Manchester City.

13. mai 2019 kl 08.57 Odd Sindre Tonning

Liverpool avsluttet Premier League-sesongen med nok en seier, da en Sadio Mané dobbel sørget for at Wolverhampton ble slått 2-0. Likevel var der skuffelse å spore på Anfield, ettersom Manchester City også gjorde jobben sin med 1-4 seier over Brighton. Dermed sikret de seg Premier League-tittelen, ett fattig poeng foran Liverpool.

Stor fremgang

Men for en sesong Liverpool har hatt. Aldri før har klubben plukket så mange poeng gjennom en sesong – 97. To av de tre toppscorerne i ligaen er Liverpool-spillere, Trent Alexander-Arnold satte ny rekord for antall assist fra en forsvarer gjennom en sesong. Og laget skal fortsatt spille en Champions League-finale mot Tottenham 1. juni.

Forrige sesong ble det også Champions League finale, men da endte Liverpool på 4. plass, hele 25 poeng bak Manchester City. Andrew Robertson legger vekt på den store fremgangen Liverpool har gjort siden i fjor i et intervju med Liverpoolfc.com etter kampen.

Det er en sånn sesong, 97 poeng. Dersom noen hadde tilbudt oss det før sesongen startet, så tror jeg alle sammen hadde tatt det, sier Robertson.

– Vi har kjempet mot et fantastisk lag og for oss å komme så nærme viser bare hvor langt vi har kommet. Vi har kommet lang siden forrige sesong og tettet luken til Manchester City.

Advarer City

Robertson skryter veldig av Manchester City sin sesong, og mener laget fra Manchester fortjener all ros de måtte få, men slenger også inn en liten advarsel til de regjerende mesterne.

– Den gode tingen er at City vet at vi er her nå og vi skal ingen steder. Denne troppen kommer til å holde sammen og vi trenger å legge alt inn i neste sesong.

Vi har ikke gjort mye feil, men vi skal lære av det. Vi har fortsatt en enorm kamp igjen og så kan vi tenke på neste sesong.

Robertson endte sesongen på 11 målgivende pasninger i ligaen, noe som er nest mest av en forsvarer gjennom tidene i Premier League. Bare Alexander-Arnold sine 12 denne sesongen er bedre enn skottens uttelling i år.

Den gode tingen er at City vet at vi er her nå og vi skal ingen steder.Andrew Robertson

Men der de fleste lagene nå kan ta sommerferie, må Liverpool-spillerne holde koken i noen uker til. Først om tre uker skal de møte Tottenham i finalen av Champions League, en kamp Robertson allerede har rettet oppmerksomheten mot.

– Vi er i finalen nå og vi trenger å ta det ene steget lenger som vi ikke tok forrige sesong. Dersom vi kan gjøre det har det vært litt av en sesong. Men vi vet hvor tøff kampen mot Tottenham kommer til å bli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]