– Vi må be om et mirakel

Jordan Henderson ber om mirakler i kampen om ligatittelen og en Champions League-finale den kommende uken.

6. mai 2019 kl 00.20 Odd Sindre Tonning

Etter at Liverpool tapte 3-0 i Spania har de en enorm oppgave foran seg for å skulle ta seg til en Champions League finale for andre året på rad. Skulle Barcelona score en gang på Anfield, må Liverpool score fem for å avansere. Henderson er klar over hvor stor oppgaven de står foran er.

– Vi er ikke dumme, vi vet at det kommer til å bli en massiv oppgave. Jeg er sikker på at alle forventer at Barcelona skal avansere til finalen, sier Henderson ifølge Liverpool Echo.

Har troen

Luis Suarez scoret en gang, Lionel Messi to ganger og Liverpool scoret ingen. Salah hadde ett skudd i stolpen, Firmino hadde ett skudd reddet på streken og Milner hadde et par gode muligheter han også, men det ville seg ikke for Liverpool mot Barcelona. Måten Liverpool spilte på gjør likevel at det fortsatt er mulig å tro på et lite mirakel på Anfield.

– Naturligvis var vi ikke fornøyde med resultatet, men vi fikk troen på at det er mulig gjennom prestasjonene vi leverte i Barcelona. For oss handler det om å gå ut på Anfield og prestere igjen og legge alt i kampen og prøve å vinne, sier kapteinen.

Det kommer til å bli vanskelig på tirsdag, men vi må bare prestere slik vi vet vi kan, avslutte på en god måte og så vet du aldri hva som kan skje.

– Jeg kunne ikke ha bedt om mer fra spillerne. Alle har vært fantastiske. Det er en kamp til i Premier League og forhåpentligvis ikke bare en kamp til i Champions League.

PÅ STREK:
PÅ STREK:  Marginene bikket ikke Liverpools vei mot Barcelona. Mellom annet fikk Firmino ett skudd reddet på streken.

Men før Liverpool og Barcelona skal ut i aksjon igjen er det en annen viktig kamp sett med Liverpool-øyne som blir spilt. På mandag reiser nemlig Brendan Rodgers og Leicester til Etihad for å møte Manchester City. Dersom City vinner sine to gjenværende kamper ender de på 98 poeng, mens Liverpool maks vil få 97 med seier over Wolverhampton på søndag.

Jeg antar at tittelkampen er god for de nøytrale. Det har vært en herlig utfordring. Manchester City er et godt lag, men det er vi også. Vi har konkurrert hele veien til siste serierunde. Den som ender opp med troféet fortjener det. Fra vårt ståsted kunne vi ikke gjort noe mer.

Håp om mirakel

Henderson sier videre at Liverpool-spillerne håper på et mirakel når Leicester skal ut i aksjon.

– Tittelkampen går inn i sesongens siste kamp og vi trenger å avslutte på en god måte på Anfield, og be om at noe, et mirakel, kan skje. Vi har gitt alt denne sesongen, vi fortjener noe i slutten av den, vi må bare fortsette å kjempe til siste slutt og se hva som skjer.

De siste månedene har både Liverpool og Manchester City vist at de er bunnsolide i Premier League. Forrige gang ett av de to lagene avga poeng var når Liverpool spilte 0-0 mot Everton tilbake i mars, for åtte ligarunder siden.

Manchester City på sin side har ikke avgitt poeng siden de tapte overraskende for Rafa Benitez og Newcastle 29. januar. Siden den gang har de vunnet 12 strake i ligaen. Det er med andre ord en stor oppgave Leicester står foran på mandag, men Henderson tror ikke han kommer til å sende melding til Brendan Rodgers for å be om hjelp før kampen mens han håper på et sjokk.

– Vil jeg sende Brendan en tekst? Nei! Vel, kanskje. Jeg skal tenke på det.

– Det er fotball. Alle ønsker å vinne, uansett når på sesongen det er. Alle ønsker å skape et sjokk, så forhåpentligvis får vi se et par andre twister komme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]