Benfica B måtte kopiere Tottenham i treningskamp

Jürgen Klopp og hans trenerteam overlot ingenting til tilfeldighetene på Marbella.

4. jun 2019 kl 14.32 Arve Vassbotten

Under treningsleieren på Marbella spilte Liverpool mot Benfica B for å beholde litt rytme i den lange pausen mellom siste seriekamp og finalen i Madrid.

Benfica B ble slått 3-0 i den kampen, og treneren deres avslører nå hvilke instruksjoner han fikk av Jürgen Klopp og hans trenerteam før kampen bak lukkede dører.

Etterlignet Tottenham

Renato Paiva sier at Liverpool ønsket motstandere som kunne etterligne Tottenhams spillestil, og som kunne kopiere bevegelsene til Harry Kane, Christian Eriksen & co.

– Vi gjenskapte to eller tre offensive og to av deres defensive bevegelser, i tillegg til at vi brukte dødballvariantene vi så for oss at Tottenham ville bruke i finalen, sier Paiva til A Bola.

– Vi spilte litt mer som Tottenham,og litt mindre som Benfica, legger han til.

Mange hensyn i valget av motstander

– Vi etterlignet også hvordan de spiller ut fra midtstopper og keeper, den defensive 4-2-3-1-formasjonen, der spissen går i rommet mellom motstanderens midtstoppere og at nummer 10 obstruerer Liverpools nummer 6.

– Vinicus (Ferreira) etterlignet Eriksen, Bernardo (Dias) spilte mer som (Dele) Alli og Jose Gomes som Kane, sier han.

Paiva forklarer også hvorfor det ble akkurat Benfica B, som var motstander på treningsleieren.

– De kunne ikke velge et engelsk lag på grunn av faren for lekkasjer, de kunne ikke velge et spansk lag siden Mauricio Pochettino har tilbragt så mye tid i Spania, de kunne ikke velge et fransk fordi Hugo Lloris er Frankrikes keeper. Så de måtte velge et portugisisk lag, sier han.

Og derfor endte de opp med et lag i League 2, som hadde lignende spill som Tottenham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]