Dediserer triumfen til lagånden

Pepijn Lijnders forteller om den viktigste ingrediensen for Liverpools Europa-suksess denne sesongen.

3. jun 2019 kl 18.24 Odd Sindre Tonning

I januar i fjor forlot Pepijn Lijnders Liverpool for å prøve lykken som manager for NEC Nijmegen i hjemlandet Nederland. Det endte opp med å bli et kort opphold, og allerede sommeren etter var han tilbake i Liverpool, i rollen som Jürgen Klopps assistent etter at Zeljko Buvac forlot klubben.

Stolt

Og sammen med Klopp og resten av Liverpool har Lijnders fått være med på en eventyrlig sesong denne sesongen, med andreplass i ligaen og ikke minst triumfen i Champions League. I et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside forteller han om stoltheten han føler på nå.

– Jeg er så stolt over at vi vant pokalen med de store, store ørene. Å få den med seg hjem til Liverpool er noe man har drømt om siden man var liten, sier Lijnders, som også har en beskjed til laget.

Jeg vil si: «Vær så snill alle sammen, behold denne følelsen av ønske, lidenskap og ambisjoner inn i neste sesong. We shall not be moved».

Det siste, «We shall not be moved» er en sang som har runget over Anfield gjennom flere år. Teksten til denne sangen forteller om at laget ikke skal bli tuktet, og at de skal vinne Champions League på nytt. Kanskje er det en liten beskjed til resten av fotball-Europa fra Lijnders?

BREDT GLIS:
BREDT GLIS:  Lijnders smilte fra øre til øre med troféet i hendene.

Klar beskjed

Der beskjeden om at Liverpool skal vinne Champions League på nytt bare er noe som kan bli tolket løst basert på Lijnders ordvalg, kommer han på samme tid med en veldig klar beskjed til fotballverdenen like etter.

– Jeg har bare en melding fra oss til fotballverdenen: «We conquered all of Europe, and we’re never gonna stop.»

Tatt rett ut fra «Allez, Allez, Allez», sangen som gjorde sin inntreden på Anfield gjennom Europa-eventyret Liverpool opplevde i fjor, og som har blitt hengende igjen og blir sunget på nær samtlige kamper laget spiller.

Nederlenderen forteller også om hva som har vært den avgjørende ingrediensen til Liverpools suksessesong.

– Jeg ønsker å dedikere denne triumfen til lagånden, den viktigste ingrediensen for oss denne sesongen. Vi kom hit sammen og det har ikke alltid vært enkelt, men å stå rundt disse spillerne, disse trenerne, foran fansen. Jeg kan ikke tro det.

– Guttene fortjente alt

LIDENSKAP:
LIDENSKAP:  Klopp og Henderson viste etter kampslutt hvor mye triumfen i Europa betyr for dem.

Lidenskapelige scener er noe som ikke har vært mangelvare hos Liverpool de seneste ukene. Mellom annet kan man trekke frem reaksjonene på Anfield da Liverpool hadde fullført sitt comeback mot Barcelona som et eksempel, Jordan Henderson og Jürgen Klopp sin emosjonelle bamseklem etter finalen mot Tottenham som et annet. En lidenskap som Lijnders mener var essensiell i kampen om det gjeve troféet.

– Vi sa før kampen at det handler om energi, identitet og lidenskap. Finaler må man angripe med full selvtillit, overbevisning og 100 prosent vinner-innstilling, ikke noe annet. De skal vinnes, og vi gjorde det.

Som jeg har sagt tidligere, du må fortjene retten til å være ambisiøs og wow, disse guttene fortjente alt.

– Takk til alle for denne historiske sesongen. Sammen er vi Liverpool Football Club.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]