– Dette er det beste øyeblikket i mitt liv, på det profesjonelle plan

Jürgen Klopp vant endelig sitt første trofé som Liverpool-manager på lørdag, da Liverpool slo Tottenham i finalen av Champions League. Klopp, Alexander-Arnold og Salah reagerer på finalen.

2. jun 2019 kl 00.19 Odd Sindre Tonning

Selv om Liverpool har tatt store steg de siste årene, så har det lenge blitt snakket om at Klopp aldri har vunnet noe med Liverpool. På lørdag kveld fikk han endelig løftet ett trofé, da Liverpool slo Tottenham i finalen av Champions League.

– Det tok sin tid før den kom, vi har forsøkt flere ganger på å vinne et slikt trofé. Dette er viktig for utviklingen vår. Vi har hele tiden tatt gode steg fremover, men folk har sagt: «Ja, men dere har ikke vunnet noe.» Dette hjelper oss veldig mye, sa Klopp etter kampen.

Fikk revansje

Det var ikke den beste kampen Liverpool har levert i år, og Tottenham var farlige frempå flere ganger i løpet av kampen, men Liverpool kjempet til siste slutt selv om det begynte å røyne på mot slutten. Alisson måtte ut i aksjon flere ganger mot slutten, men holdt nullen på flott vis.

– Har du noen gang sett et lag som dette? De kjemper på helt tom tank, noe begge lag gjorde. Tottenham kom ut i andre omgang og endret til en mer offensiv spillestil, men så har vi en enestående keeper som gjør at vanskelige ting ser enkelt ut. Tusen takk, fortsatte Klopp.

Liverpool fikk en drømmestart på kampen, da Mohamed Salah konverterte et straffespark som Sadio Mané hadde skaffet, i mål. Egypteren måtte forlate banen med skade i fjorårets finale. I år spilte han endelig 90 minutter, og kunne løfte troféet ved slutt.

Alle er utrolig fornøyde nå. Jeg er glad for at jeg endelig fikk spille 90 minutter. Vi gjorde vårt beste, og dette var ingen individuell seier, dette var en ordentlig lagseier. Alle gjorde det fantastisk, gratulerer til alle sammen, sa Salah etter finalen.

KYSSET:
KYSSET:  Salah fikk kysse troféet laget gikk glipp av i fjor.

Salah sa før finalen at han var litt skeptisk til VAR, og at han ikke nødvendigvis var en stor fan av konseptet. Der har han snudd nå, etter at VAR var med på å gi straffen i første omgang.

– Jeg liker VAR nå. Det er fantastisk å vinne.

Local-lad

Sist Liverpool vant troféet var i 2005, med Steven Gerrard som den lokale representanten i klubben. I år hadde Liverpool Trent Alexander-Arnold på banen, som lagets local-lad. Men til tross for at han nå går inn i rekken sammen med spillere som Gerrard og Carragher, som spillere som har løftet Champions League-troféet med Liverpool, så vil han ikke høre noe snakk om en legende-status.

– Det er vanskelig å se på meg selv som en legende. Jeg er en normal gutt fra Liverpool, som nettopp fikk drømmen sin oppfyllt, sa Alexander-Arnold etter kampslutt.

SCOUSER:
SCOUSER:  Slik som i 2005 fikk en scouser endelig muligheten til å løfte Champions League-troféet igjen.

Han bryr seg heller ikke om at Liverpool ikke dominerte kampen.

Jeg tror ikke noen bryr seg om forestillingen når de ser tilbake på den kvelden her. Vi har nettopp vunnet Champions League for alle våre fans.

Takker familien

Det var mange rørte personer ute på banen etter at troféet hadde blitt løftet. Klopp var en av dem, og takket familien sin etter seieren.

– Jeg er så glad på guttenes vegne. Jeg er så glad for fansens vegene. Jeg er så glad på min families vegne. De lider hvert år når vi kommer til en finale ved slutten av sesongen. De fortjener det så mye, fordi de er så støttende på mine vegne.

Klopp slår også fast at dette er høydepunktet i hans karriere.

Det er helt utrolig. For en kveld. Kvelden blir så mye bedre nå. Nå har vi intervju og vi viser troféet til supporterne. Det er det beste øyeblikket i mitt liv, på det profesjonelle plan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]