Har de to mest verdifulle forsvarsspillerne i verden i stallen

Liverpool med tre spillere inne blant topp ti på anerkjent liste over verdens mest verdifulle fotballspillere.

14. jun 2019 kl 08.23 Einar Kvande

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino er alle inne blant topp ti på listen over verdens mest verdifulle fotballspillere, ifølge CIES Football Observatory.

Det internasjonale senteret for sportsstudier, som har base i Sveits, har Paris Saint-Germains Kylian Mbappe på topp på listen foran Salah. Mbappe verdsettes til 252 millioner euro, mens Salah verdsettes til 219,6 millioner euro.

På de neste plassene følger Raheem Sterling, Lionel Messi og Jadon Sancho, før vi finner en ny Liverpool-spiller på sjetteplass, nemlig Sadio Mané. Senegaleseren verdsettes til 157,8 millioner euro. Tottenhams Harry Kane skviser seg inn mellom Mané og Roberto Firmino på 8. plass. Brasilianerens verdi er satt til 144,2 millioner euro.

Flest spillere blant topp ti

Liverpool har flere spillere inne blant topp ti på listen enn noen annen klubb. Manchester City er den eneste andre klubben som har flere enn én spiller blant topp ti, med Sterling på tredjeplass og Leroy Sane på tiendeplass.

Trent Alexander-Arnold er på 13. plass på listen, foran tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho, men det er verdt å merke seg at den unge scouseren rangeres som verdens mest verdifulle forsvarsspiller for øyeblikket. Han verdsettes til 130,2 millioner euro.

Faktisk har Liverpool verdens to mest verdifulle forsvarsspillere ifølge listen til CIES, da Virgil van Dijk rangeres på andreplass, med en verdi på 112,1 millioner euro. Nederlenderen er på 22.plass på listen over samtlige spillere.

Andy Robertson er på fjerdeplass på listen over de mest verdifulle forsvarerne, verdsatt til 88.3 millioner euro. Bare Manchester Citys Aymeric Laporte på tredjeplass splitter Liverpool-trioen.

Den mest verdifulle keeperen

Liverpool har også verdens mest verdifulle keeper i henhold til listen. Alisson Becker verdsettes til 107,5 millioner euro, noe som er 4,5 millioner mer enn landsmannen Ederson Moares.

Inne blant topp 100 på listen finner vi også Fabinho (86,2 millioner euro), Georginio Wijnaldum (75,8 millioner euro), Naby Keita (68,9 millioner euro) og Joe Gomez (67,8 millioner euro).

Fabinho er på femteplass på listen over de mest verdifulle midtbanespillerne, mens lagkamerat Wijnaldum også sniker seg inn blant topp ti på den listen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]