Henderson æres i hjembyen

– En av byens største, er betegnelsen som brukes om Jordan Henderson etter Champions League-triumfen.

19. jun 2019 kl 18.25 Arve Vassbotten

Som de fleste som har sett Netflix-dokumentaren «Sunderland 'Til I Die» eller som har fulgt med på tabellene nedover i ligasystemet de siste sesongene har fått med seg, har det ikke vært så mye å glede seg over fotballmessig i Sunderland de siste årene.

Men 1. juni fikk også byen Sunderland en opptur, da Jordan Henderson kunne løfte Champions League-trofeet for Liverpool.

Så stolte er de blitt av sitt bysbarn at byrådet nå vil gi Henderson utmerkelsen «Freedom of the City» og en ambassadør-rolle.

– Vi er veldig fornøyd med å kunne si at Jordan har sagt at han stolt vil akseptere prisen i framtiden. Jordan har naturlig nok fokus på det han vil oppnå på fotballbanen akkurat nå, og vi vil nok ære han som en av byens største om noen år istedenfor i løpet av de neste par sesongene.

– I mellomtiden er vi glade for å kunne offentliggjøre at Jordan har sagt ja til å bli ambassadør for Sunderland by, en rolle han er ekstremt kvalifisert til, sier Michael Mordey i byrådet ifølge Daily Mail.

Henderson kom til Anfield i juni 2011 etter å ha gjort fem mål på 79 kamper for Sunderland. Han gikk før det gradene i Sunderland, etter at han sluttet seg til klubben som 7-åring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]