Noen VAR-situasjoner kommer til å vises på storskjerm i Premier League

Men Anfield er en av to stadioner som ikke har storskjerm.

5. jun 2019 kl 18.00 Arild Skjæveland

Neste sesong innføres VAR i Premier League. På onsdagens møte mellom klubbene, ble det vedtatt av VAR-situasjoner skal vises på storskjerm på stadion, for å unngå uvisshet, slik at supporterne forstår hva som foregår.

Spesielt i situasjoner der det er et langt opphold for å få riktig avgjørelse, kommer storskjermene til å tas i bruk, og dersom en avgjørelse blir endret på grunn av videodømming.

Det blir vist et bilde som gir beskjed om at noe skal undersøkes av VAR, og dersom det er klare videoklipp tilgjengelig som viser situasjonene, skal disse også vises, står det i en pressemelding fra Premier League.

I tillegg undersøker Premier League muligheten til å bruke beskjeder og videoklipp som kan vises via app på smarttelefoner.

Anfield og Old Trafford er uten storskjerm

Av de 20 Premier League-klubbene er det bare Liverpool og Manchester United som ikke har storskjermer på sine stadioner. Alle de tre nyopprykkede klubbene har storskjerm.

Det er så langt ingen planer om å sette krav om at stadionene må ha dette. Når VAR-avgjørelser skal bli tatt på stadionene uten storskjerm, vil det kommuniseres over lydanlegget at det er det som foregår, og via resultattavlen, står det i pressemeldingen fra Premier League.

I 2012 søkte Liverpool FC om å sette opp to storskjermer i hvert sitt hjørne av Sir Kenny Dalglish Stand. Det ble aldri installert, og LFC står fortsatt uten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]