Kongen av «no look»-mål

I går kveld gjorde han det igjen. Scoret uten å ha øynene på ballen. Se alle Roberto Firminos «no look»-mål her.

23. jun 2019 kl 15.04 Einar Kvande

Roberto Firminos 2-0 mål for Brasil i 5-0 seieren over Peru i Copa America i går kveld har fått mye omtale, etter at Liverpool-spissen nok en gang satte ballen i mål samtidig som han tittet i motsatt retning.

«No look»-mål er imidlertid ikke noe Bobby har funnet på etter at han kom til Liverpool. Allerede som Hoffenheim-spiller i Bundesliga drev han med dette.

– Jeg husker det første «no look»-målet jeg scoret for Hoffenheim. Det var mot Werder Bremen tror jeg. Jeg rundet keeperen og snudde meg bare bort. Det kom ut av ingenting. Jeg fikk bare et innfall, har Firmino uttalt til Bleacher Report.

Risikofylt

Liverpool-spissen er klar over risikoen han løper ved å gjøre dette.

– Det er litt skummelt, er det ikke? Du kan bomme og gå glipp av en scoring. Men hver gang jeg får sjansen, gjør jeg det likevel.

For Brasil og Liverpool har han en rekke «no look»-mål. For Anfield-klubben har han scoret slike både i Premier League og Champions League. I filmen under kan du se ett «no look»-mål for Brasil på stillingen 0-0 i en kamp mot Chile og fire for Liverpool. Ett av disse mot Sevilla i Champions League, og tre i Premier League, mot henholdsvis Arsenal, Swansea og West Ham. I 5-1 seieren over Arsenal den 29.desember 2018 er det snakk om utligningsmålet til 1-1.

Nedenfor finner du ferskeste Bobby-målet av denne varianten, da han satte inn 2-0 for Brasil mot Peru i går kveld.

Bobby er blitt så berømt for sine «no look»-mål at han er blitt utfordret til å gjøre dette i andre sammenhenger også. Se tre minutter ut i filmen under, der han blir bedt om å treffe en boksesekk og vaskemaskiner.

Sammen med Mohamed Salah har Bobby sågar prøvd seg på «no look»-headinger på trening.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]