11. jun 2019 kl 23.28 Marius Rabben

Fem Liverpool-spillere var aktuelle til tirsdagens landskamper, men kun to fikk spilletid. Begge tapte.

Byttet inn uten resultat

Etter et knepent tap mot Kroatia i helga hadde Wales og Harry Wilson muligheten til å henge seg på i toppsjiktet av gruppe E i EM-kvaliken. Bortekampen mot Ungarn ble imidlertid for tøff.

Wilson, som startet sist, var blant fem endringer i startelleveren og satt på benken fra start. Han kom innpå med friske bein for David Brooks etter 73 minutter, men i det 81. minutt avgjorde Ungarn kampen. Máté Pátkai ble matchvinner med 1–0 og sendte ungarerne til topps i gruppa.

Skadet kaptein – duo på benken

Samtidig fikk Skottland det svært tøft uten kaptein Andy Robertson i Belgia. Liverpool-backen var ikke med i kamptroppen på grunn av en hamstringskade, og fikk se Belgia vinne komfortabelt 3–0 fra sidelinjen.

Romelu Lukaku (2) og Kevin De Bruyne scoret målene. Divock Origi og Simon Mignolet varmet benken gjennom samfulle minutter i Brussel.

Resultatet gjør at Belgia topper gruppe I med full pott på fire kamper, tre poeng foran Russland. Skottland, som vant over Kypros i helga, står i likhet med Kasakhstan med seks poeng, men har tre mål svakere målforskjell.

Én omgang og tap for Dejan

Den siste kampen med en Liverpool-spiller involvert tirsdag kveld, var Dejan Lovren i Kroatias privatlandskamp mot Tunisia.

Midtstopperen spilte 1. omgang og ble byttet ut i pausen. Da ledet Tunisia 1–0, og etter en rask utlikning i 2. omgang vant tunisierne til slutt 2–1 etter et straffemål.

Nå får kvintetten noen etterlengtede og velfortjente friuker etter den lange sesongen, og skal lade opp til starten på pre-season 6. juli. Så gjenstår det samtidig å se hvor alvorlig skaden til Robertson er.