Van Dijk og Wijnaldum skal spille finale i Nations League

Tre røde var på banen da Nederland vant semifinalen.

6. jun 2019 kl 23.34 Arild Skjæveland

Onsdag scoret Cristiano Ronaldo hattrick og sendte Portugal til finalen av Nations League på bekostning av Xherdan Shaqiri og Sveits. Torsdag ble den andre semifinalen spilt.

Gareth Southgate valgte å spare alle spillerne som hadde vært med i Champions League-finalen fra start - mens Ronald Koeman brukte både Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum.

Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez satt alle på benken fra start for England.

120 minutter

England tok ledelsen etter at Matthijs de Ligt feilet med mottaket og sparket ned Marcus Rashford i feltet da han stjal ballen. Straffesparket satte Manchester United-spissen selv i mål.

I andreomgang utlignet samme De Ligt på en heading etter corner. Jordan Henderson ble satt inn i andreomgangen. Det samme ble Harry Kane - og nok en gang hadde Van Dijk full kontroll på Tottenham-spissen.

Kampen gikk til ekstraomganger, der Quincy Promes scoret to mål. Nederland vant 3-1 og skal møte Portugal i finalen søndag kveld. Liverpools nederlendere spilte hele kampen, og Wijnaldum gikk på noen imponerende løp sent i andre ekstraomgang. Han valgte nok riktig med å droppe alkoholen på festen etter triumfen i Madrid. Kaptein Virgil gjorde, som vi er vant med, en meget god kamp.

Van Dijk fikk spørsmål om muligheten til å vinne Ballon d’Or på pressekonferansen etter finalen i Spania. Der sa han at Lionel Messi fortjente den. Men nederlenderen er den nest største favoritten til å vinne prisen hos bookmakerne. Vinner Oranje finalen på søndag vil nok sjansene øke ytterligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]