– Vi har utviklet oss enormt

Georginio Wijnaldum hevder at samtlige spillere i Liverpool-troppen er bedre nå enn de var for ett år siden.

23. jun 2019 kl 10.11 Einar Kvande

Liverpool sanket hele 97 poeng da de havnet poenget bak Manchester City forrige sesong, og Georginio Wijnaldum mener at den gode poengfangsten skyldes at laget er blitt i stand til å vinne kamper hvor man ikke spilte opp mot sitt beste.

De røde vant hele 38 kamper i alle turneringer i løpet av 2018/19.

– Vi har utviklet oss enormt. Du ser det ikke bare på resultatene, men også måten vi spilte på. Vi vokste i løpet av sesongen, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Vi startet sesongen veldig bra, og klarte å vinne vanskelige kamper hvor vi har slitt tidligere år, og som tidligere har vært tøffe for oss dersom vi ikke har spilt veldig godt. Denne sesongen klarte vi å vinne disse kampene. Vi lærte mye. Alle er bedre spillere nå enn de var tidligere, hevder nederlenderen.

Virgil gir trygghet

Liverpool tapte bare en ligakamp i 2018/19, og Wijnaldum mener at landsmannen Virgil van Dijk skal ha en stor del av æren for nettopp det.

– Det som har imponert meg mest med Virgil er at han er så stabil. Han gjør nesten ikke feil. Han utviklet seg veldig i Celtic og Southampton, og nå har han fortsatt den gode utviklingen her i Liverpool.

– Det som også imponerer meg er at andre spillere spiller bedre når han spiller. Forsvarsspillerne ved hans side spiller bedre, og spillerne foran ham spiller bedre, på grunn av at de vet at han er bak dem. De føler seg trygge.

VIKTIG:
VIKTIG:  Georginio Wijnaldum mener landsmannen Virgil van Dijk gir alle i forsvarsrekka og på midtbanen trygghet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]