Bekrefter at sommerens siste treningskamp er avlyst

Premier League-åpningen kom for tett på Liverpools forberedelser.

13. jun 2019 kl 13.40 Marius Rabben

I utgangspunktet skulle de rødes siste treningskamp for sommeren, mot Schalke 04 på Anfield, spilles tirsdag 6. august, men med fredagskamp i sesongåpningen 9. august har Liverpool FC valgt å avlyse den.

Det bekreftet klubben i ettermiddag, etter at Paul Joyce i The Times tidligere i dag skrev om situasjonen.

Grunnen er den korte tiden mellom kampene. Etter det planlagte møtet med Schalke, der Jürgen Klopps forlover, David Wagner, er manager, var det altså bare tre dager til Norwich kommer på besøk.

I pressemeldingen fra Liverpool FC som nå bekrefter nyheten står det at treningskampen er «utsatt», og at de vil samarbeide med Schalke 04 om å finne et nytt tidspunkt i 2020.

Joyce opplyser at Sky Sports, som har de engelske TV-rettighetene til ligastarten mot Norwich, ikke var klar over noen forespørsel fra Liverpool om å unngå åpningskamp på fredagen.

Tettpakket program

Det er imidlertid nok av kamper Liverpool skal gjennom foran Premier League-starten i år:

Laget begynner allerede mot Tranmere fem dager etter første dag av pre-season og har – med Schalke-kampen – åtte treningskamper på programmet, inkludert tre på turen til USA i slutten av juli.

Tilbake i Europa møter de Napoli i Edinburgh, i en kamp som opprinnelig var satt opp på Tottenhams nye arena, men der klubbene ble enige om å flytte den fordi det ville vært upassende etter å ha vært Champions League-finalister.

Schalke-kampen skulle etter planen være Liverpools eneste treningskamp på eget gress denne oppkjøringen, men nå tyder det på at Anfield, som skal huse popkonserter i sommer, ikke blir brukt før Premier League-starten.

Generalprøven for Liverpools del blir dermed trolig Community Shield-kampen mot Manchester City på Wembley søndag 4. august.

For øvrig skal Liverpool til Istanbul kort tid etter sesongåpningen for å spille UEFA Super Cup mot Chelsea onsdag 14. august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]