– Det er ikke noe press på han

Jürgen Klopp forteller at han har forventninger til Rhian Brewster, men at unggutten ikke har noe press på seg.

18. jul 2019 kl 17.02 Odd Sindre Tonning

En av spillerne som har imponert mest i årets sesongoppkjøring er Rian Brewster. Han fikk, i likhet med resten av de involverte spillerne, spille en omgang i hver av kampene mot Tranmere og Bradford. På disse 90 minuttene scoret han tre ganger, og hadde en målgivende pasning.

Og fremover på Liverpools turné i USA er det forventet at unggutten fra London kommer til å få flere kamper, ettersom hverken Sadio Mané, Roberto Firmino eller Mohamed Salah er tilbake fra sin sommerferie. Klopp håper han kan vise seg fram når de største navnene ikke er på plass.

Vil unngå unødvendig press

– De store gutta er ikke på plass, men ikke putt unødvendig press på Brewster. Jeg tror han kan takle det, fordi han er en gutt med mye selvtillit. For å være en ordentlig Premier League-spiss må du kunne bomme på en sjanse foran 50.000 tilskuere, høre reaksjonen og kjenne på viktigheten av det, og så holde deg gående. Da har du sjansen til å bli en av de store gutta, sier Klopp til Liverpoolfc.com mellom treningsøktene i USA.

Brewster har foreløpig ikke fått sin offisielle debut for førstelaget til Liverpool, mye på grunn av den stygge skaden han fikk i en U23-kamp mot Manchester City i januar 2018. Den skaden holdt han ute av spill i 15 måneder, men mot slutten av forrige sesong var han endelig tilbake på banen, og etter en pangstart på årets sesongoppkjøring er det knyttet store forventninger til spilleren.

– Du vet hvordan det er i fotball. Det er sesongoppkjøring og han er fortsatt veldig ung. Han har forventninger, og jeg har forventninger. Det er bra, det er helt fint.

MÅLTYV:
MÅLTYV:  Klopp beskrev Brewsters scoring mot Bradford som en skikkelig måltyv-scoring. Før den kampen hadde han allerede scoret to mål i pre-season, mot Tranmere.

– Vi kjempet hardt for å beholde han

Det er tydelig at Klopp verdsetter spissen høyt, noe som kom tydeligere frem forrige sesong. Brewsters kontrakt var utgående, og unggutten var ikke sikker på om han ønsket å forlenge med Liverpool. Da kastet Borussia Münchengladbach seg inn i kampen, og skal ha kontaktet Brewster uten å snakke med Liverpool først. Dette førte til at den planlagte treningskampen mellom de to lagene ble avlyst den sommeren.

16. juni signerte han en ny kontrakt med Liverpool, som ikke går ut før 2023.

– Vi kjempet hardt for å få han og for å beholde han. Nå er han her og jeg tror han ser sjansen sin. Sjansen er der og det er bra. Tingen er at Premier League er Premier League, og vi må være sikre på at han er klar for det. For å være ærlig tror vi at han er klar, men vi må se an når og hvor ofte og sånt, forteller Klopp.

– Han var skadet lenge, men han er en veldig god gutt og spiller, og jeg er veldig spent på fremtiden hans, men det er ikke noe press på han i det hele tatt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]