PÅ TRENINGSLEIR:  Harvey Elliott er nå i Evian i Frankrike, der den unge Liverpool-supporteren nå trener sammen med Salah og de andre stjernene.

Slik settes prisen på Harvey Elliott:Fulham argumenterer for rekordsum

Professional Football Compensation Committee skal sette prisen på Liverpools nysignering.

Blekket hadde knapt tørket på Harvey Elliotts Liverpool-kontrakt, før han fikk sin uoffisielle debut mot Napoli i treningskamp på søndag.

Men hva Liverpool må betale for 16-åringen, er så langt ikke kjent.

Selv om kontrakten hans hadde gått ut, har Craven Cottage-klubben krav på kompensasjon fra Liverpool. Det ligger nå an til at prisen skal settes av Professional Football Compensation Committee (PFCC). 

Fulham håper at den summen skal settes til over 10 millioner pund, ifølge Evening Standard.

London-klubben ønsker en kompensasjon som reflekterer at de har utviklet en av de mest ettertraktede ungguttene i England. De to klubbene har ikke kommet til enighet, og dermed blir det opp til komiteen å sette prisen. 

DE FØRSTE MINUTTENE:  Harvey Elliott viste positive takter da han kom inn mot Napoli.

Rekordsum for Ings

Dette er ikke første gangen Liverpool må gjennom en slik prosess. Også da Danny Ings ble snappet opp på free transfer fra Burnley, ble prisen satt av en komité, siden Ings var under 24 år og klubbene ikke ble enige om pris. 

Den gangen tok det ni måneder fra overgangen til prisen ble satt av Professional Football Compensation Committee (PFCC).

Liverpool måtte da betale den rekordhøye prisen av 6,5 millioner pund i tillegg til 1,5 millioner pund ved noen fastsatte kriterier.

På toppen av det fikk Burnley 20 prosent i videresalsgssum da Ings sin overgang til Southampton ble fullført for 20 millioner pund i sommer. 

Dette spiller inn

Medlemmene av PFCC endrer seg fra sak til sak, men består av fire til fem personer som har erfaring med kontrakter og overganger fra Premier League, Football League og Professional Footballers Association.

Faktorer som spiller inn er statusen til de to klubbene involvert, spillerens alder, betingelsene han har fått i sin nye klubb, om han har blitt tilbudt ny kontrakt i Fulham, hvor mange kamper han har spilt, landskamper og også hva slags interesse andre klubber har vist,  ifølge Liverpool Echo

I Ings sitt tilfelle ble det for eksempel lagt vekk på at Tottenham hadde lagt inn bud på 12 millioner pund før han ble snappet opp av Liverpool.

Det at klubber som PSG, Barcelona, Real Madrid og en rekke engelske klubber også hadde unggutten fra Fulham på sin ønskeliste, kan derfor spille inn på summen. 

Elliott ble sist sesong den yngste til noen gang å ha spilt en Premier League-kamp da han spilte mot Wolves bare 16 år og 30 dager gammel, men før det startet han i Carabao Cup for sin tidligere klubb bare 15 år og 174 dager gammel. I alt fikk han tre kamper før kontrakten hans gikk ut og han gikk til Liverpool.

Elliott kan for øvrig ikke skrive proffkontrakt før han fyller 17 år i april 2020.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+