– Han er åpenbart en veldig, veldig god fotballspiller

Jürgen Klopp har høye tanker om Liverpools nyeste signering, Harvey Elliott.

29. jul 2019 kl 17.01 Odd Sindre Tonning

På søndag ble unggutten Harvey Elliott bekreftet klar for Liverpool, før han bare timer senere fikk sin debut i Liverpools 0-3 tap mot Napoli. Etter kampen hadde Jürgen Klopp lovord å komme med om klubbens seneste signering.

– Han ønsket å bli en del av Liverpool

– Historiene om gutten starter tidlig. Han er allerede tidenes yngste Premier League-spiller, og har slått flere rekorder på grunn av sitt talent, sier Klopp.

– Det er grunnen til at han er her. Jeg kan si så mange positive ting om gutten. Vi signerte han, han kom hit, han valgte oss, selv om han kunne gått til mer eller mindre hvilken som helst annen klubb i verden. Men han ønsket å bli en del av Liverpool.

Harvey Elliott, som ble født 4. april 2003, har selv fortalt at han har vært en Liverpool-supporter hele sitt liv, og at det å signere for klubben han har sett opp til i flere år var en drøm som gikk i oppfyllelse.

– Jeg er så glad for å kunne si at jeg har signert for Liverpool FC. Å bli en del av klubben jeg heiet på som barn er en drøm som går i oppfyllelse for meg og hele familien min. Det er en utrolig følelse å nå kunne kalle meg selv en rød, skrev 16-åringen på Instagram etter at overgangen ble bekreftet.

Ung debutant

Elliott kom fra Fulham, der han fikk sin Premier League debut i nest siste serierunde forrige sesong, da Fulham tapte 0-1 mot Wolverhampton. Han spilte også i den siste serierunden, og fikk til sammen 18 minutter på banen for laget som rykket ned til Championship.

Innhoppet hans mot Wolverhampton gjorde at han ble tidenes yngste Premier League-debutant, i en alder av bare 16 år og 30 dager. Han slo dermed Matthew Briggs sin rekord med 35 dager.

FRISKT PUST:
FRISKT PUST:  Harvey Elliott og resten av ungguttene var et friskt pust mot slutten av kampen mot Napoli.

På søndag, bare timer etter at han hadde signert sin kontrakt med Liverpool, fikk han også sin uoffisielle debut for klubben, da Liverpool møtte Napoli i Skottland. Etter den kampen høstet han lovord også fra Andrew Robertson.

– De (ungguttene) har vært fantastiske. De har vært et friskt pust i troppen vår. Slik som Harvey Elliott, som signerte tidligere i dag, og leverte en fantastisk kamp som 16-åring, sa Robertson etter at kampen var ferdig, da han fikk spørsmål om hva han tenker om ungguttene som får sjansen i sesongoppkjøringen.

Og dersom han får sin Premier League-debut for Liverpool før 10. desember vil han også bli tidenes yngste Liverpool-spiller til å opptre i Premier League, og dermed slå Jack Robinsons rekord. Men Klopp utelukker ikke at 16-åringen kan bli lånt ut for å få førstelagserfaring.

– Nå er han her, så la oss jobbe med han. Han trenger kamptid, og vi vil se hvor han får det. Men han er åpenbart en veldig, veldig god fotballspiller, og det er derfor vi var veldig interessert i å få han hit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]