I kveld kan Firmino og Alisson ta Brasil til sin første Copa America-tittel siden 2007

Finalen spilles i kveld, og brasilianerne er store favoritter.

7. jul 2019 kl 10.25 Arild Skjæveland

Brasil har ikke vunnet Copa America siden de gjorde det i Venezuela i 2007. «Seleção» har muligheten til å vinne troféet på hjemmebane - og det etter en trøblete oppladning til mesterskapet der deres største stjerne, Neymar, ble skadet.

Skaden har åpnet opp for andre - deriblant Roberto Firmino. Sammen med Gabriel Jesus, Everton Soares og Philippe Coutinho har han vært Brasils angrep i dette mesterskapet. Liverpools nummer 9 er toppscorer med to mål og tre målgivende så langt i mesterskapet.

I mål står Alisson Becker, og han har ikke sluppet inn et eneste mål på ni kamper for klubb og landslag. Finalen blir den sjette kampen i mesterskapet, og på de fem første har han ikke plukket ut en eneste ball fra sitt eget nett. Spesielt mot Argentina hadde 26-åringen nok å gjøre - og viste seg frem fra sin beste side.

NULL BAKLENGS:
NULL BAKLENGS:  Alisson Becker er oppe i krysset og henter frisparket til Lionel Messi.

Avspark kl 22.00

Brasil er store favoritter før finalen på Maracanã. Oddsen på gultrøyene er nede i 1.28 hos Norsk Tipping - mens en seier for Peru gir 8.80 ganger pengene. Dette er Perus første finale siden 1975.

Roberto Firmino har ikke alltid blitt satt like stor pris på i hjemlandet som han blir i Liverpool og ellers i Europa. Ifølge den brasilianske journalisten Marcus Alves er grunnen til det at han kun spilte profesjonelt i hjemlandet i litt over ett år - og det var på nivå to. Veldig få kjente til ham før han ble tatt ut til landslaget av Dunga i 2014. Det kombinert med at han er sjenert foran kamera, slik det brasilianske folk ikke føler at de har blitt skikkelig kjent med ham.

Dersom han leder Brasil til triumf i Copa America på hjemmebane, vil han nok få den statusen han fortjener også i hjemlandet.

Brasil - Peru spilles kl. 22.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]