– Jeg kan ikke nekte på at jeg hadde en rimelig god sesong

Virgil van Dijk om sjansen til å vinne Ballon d'Or.

21. jul 2019 kl 10.34 Arve Vassbotten

I et intervju med Liverpoolfc.com fra treningsleiren i USA, reflekterer Virgil van Dijk over hva han oppnådde forrige sesong både personlig og sammen med Liverpool.

– Jeg var mest fornøyd med at jeg spilte så mange kamper på et stabilt nivå, og kunne hjelpe laget. Å avslutte med å vinne Champions League, var det viktigste i sesongen. Vi var så nær å gjøre det samme i Premier League, og vi spilte mye fantastisk fotball gjennom året. Selvsagt hadde vi et par kamper der vi kunne ha gjort det bedre, men vi gjorde alt vi kunne sist sesong, og det var bare ett lag som var bedre enn oss, sier van Dijk.

For prestasjonene i Liverpools forsvar hentet han hjem mange priser, og ble blant annet kåret til «Årets spiller» av de andre spillerne i Premier League.

– Å få PFA Player of the Year var en fantastisk ære, det er den høyeste æren fordi den blir stemt fram av dine likemenn.

– Men som jeg sa da også, ville jeg byttet det ut med Champions League-seier. Heldigvis, trengte jeg ikke det.

– Kanskje har tiden kommet for en forandring

Van Dijk tippes nå som en mulig vinner av en enda mer prestisjefylt personlig pris, nemlig Ballon d'Or, som verdens beste spiller.

– Det er en ære at folk snakker om det, men hva kan jeg gjøre? Jeg har ingen innflytelse på det.

– Jeg kan ikke nekte på at jeg hadde en rimelig god sesong, så det eneste jeg kan gjøre nå er å fokusere på den neste sesongen, komme i form, holde meg i form og forhåpentligvis bli enda bedre.

Sist en forsvarsspiller vant den prestisjetunge prisen av Fabio Cannavaro i 2006. På spørsmål om det er vanskeligere å få overskriftene når man er forsvarsspiller svarer van

– Kanskje, jeg vet ikke. Jeg kan forstå at normalt sett får spisser og de med nummer 10 slike priser, fordi det er mer attraktivt å se på. Kanskje har tiden kommet for å forandre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]