Sto over storkamp i påvente av overgang

Tekstmeldinger fra dommen mot Daniel Sturridge setter den tidligere Liverpool-spissen i et dårlig lys.

19. jul 2019 kl 15.22 Arve Vassbotten

I forbindelse med gambling-dommen mot Daniel Sturridge, kommer det fram at et annet poeng som tidligere ikke har vært kjent.

Ifølge Andy Hunter i The Guardian hoppet Sturridge ut av kamptroppen til kampen mot Manchester City 14. januar 2018.

En slektning av Sturridge skal ha tapt 10000 pund da han satte penger på at Sturridge skulle gå til Inter. Da Inters interesse ble kjent, sendte Sturridge sin onkel og agent han melding om å holde seg ute av troppen til toppkampen.

«Fuck it stay out of squad»

«Fuck it stay out of squad» (Hold deg ute av troppen), skal onkelen ha skrevet.
«Cool with me» (Greit for meg), skal Sturridge har svart.

Liverpool vant kampen 4-3, uten Sturridge i troppen. Det ville uansett ikke vært sikkert at han hadde blitt med i kamptroppen, siden han lenge hadde vært ute.

Men holdningene Sturridge viste med meldingene, er selvsagt mindre bra.

Avviste ytterligere veddemål

Sturridge var opprinnelig siktet for 11 forhold i forbindelse med gambling rundt utlånet i januar 2018, men han ble frikjent på 9 av punktene.

De to punktene han ble straffet for, handlet om at han hadde fortalt broren Leon om å sette penger på en mulig overgang til Sevilla, selv om broren aldri satte pengene på overgangen. Som vi vet havet Sturridge isteden i West Bromwich.

I alt skal det ha bli satt 13755,82 pund på overganger for Sturridge fra personer som var direkte eller indirekte knyttet til Liverpool-spissen i den perioden. De fikk igjen 10762,56 pund.

Det skal også ha blitt forsøkt å plassere ytterligere 20560 pund rundt overgangen, men de ble avslått av spillselskapene. Hadde de pengene blitt akseptert, ville gevinsten vært 317006 pund, ifølge Guardian.

I dommen som kom torsdag ble han utestengt i seks uker, men de siste fire ukene får han lov å spille for en ny klubb fra 31. juli. Den dommen har det engelske fotballforbundet tenkt å anke.

Mange har vist interesse

Sturridge ble frigitt av Liverpool i vår, og har tilbragt sommeren i Los Angeles, der han har et hus.

Det skal ha kommet interesse for ham fra både USA, Kina, flere europeiske klubber og fra Premier League, deriblant Aston Villa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]