– Tar ikke plassen som en selvfølge

Joël Matip mener alle starter med blanke ark før en ny sesong.

17. jul 2019 kl 13.57 Arve Vassbotten

Etter den gode starten til Joe Gomez som midtstopper i Liverpool, var Joël Matip nede som tredje eller fjerdevalg som midtstopper tidlig i forrige sesong.

Men med langvarig skade på Gomez, og mange skader på Dejan Lovren, var han en selvskreven mann i midtforsvaret fra juletider og ut sesongen.

Matip tar det likevel ikke for gitt at han er i førsteelleveren også når neste sesong starter.

– Det var fint å spille og å ha suksess, men nå starter en ny sesong. Man starter med blanke ark, og forrige sesong har ingen ting å si. Man må bare lære av det som skjedde forrige sesong, men det er en ny start, sier Matip til Liverpoolfc.com.

Intenst

– Vi har en tropp med høy kvalitet. Alle trenger å hoppe inn om noen mangler, om det er skadet eller ikke i sin beste form. Vi ser bra ut, og jeg ser fram til neste sesong, sier han.

Matip står nå med 98 kamper for Liverpool etter at han kom på free transfer i 2016, sist sesong startet han 26 kamper og kom inn i fem. 27-åringen er nå med troppen som er i USA for å forberede seg på sesongen.

– Man må bli vant til det, det er så intenst. Vi trenger disse øktene for å bli bedrer og sterkere. Det handler om det fysiske, og få rytmen tilbake, spille fotball og bli vant med intensiteten.

– Man prøver alltid å holde de andre bak seg, men det er mange gode unge spillere som prøver sitt beste her, vi hjelper alle hverandre, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]