Trio nominert til «Årets mannlige fotballspiller» av FIFA

Sadio Mané, Mohamed Salah og Virgil van Dijk er tre av syv spillere som har blitt nominert til den prestisjetunge prisen.

31. jul 2019 kl 16.38 Odd Sindre Tonning

Etter å ha vunnet finalen i Champions League, og fullført på andreplass i Premier League, bare poenget bak Manchester City, har Liverpool fått nominert hele tre spillere til prisen som årets beste, mannlige fotballspiller hos FIFA. Blant de nominerte er det bare Ajax som også har fått mer enn en spiller som har blitt nominert.

Halvparten fra Premier League

Der er et panel med eksperter som har plukket ut de ti spillerne som nå har blitt nominert til prisen. Av disse ti kommer faktisk halvparten fra Premier League.

Foruten Salah, Mané og van Dijk finner man to andre spillere som gjennom forrige sesong leverte varene så godt for sine klubber i Premier League at de også har blitt nominert. Det er Tottenhams Harry Kane og tidligere Chelsea-spiller Eden Hazard, som kommende sesong skal spille for Real Madrid.

De øvrige nominerte er Cristiano Ronaldo (Juventus), Frenkie de Jong (tidligere Ajax-spiller, nå Barcelona), Mathijs de Ligt (tidligere Ajax-spiller, nå Juventus), Kylian Mbappe (PSG) og Lionel Messi (Barcelona).

Av disse ti nominerte skal listen bli kortet ned ytterligere til tre spillere, før vinneren av prisen til slutt vil bli avgjort under en seremoni i Milan i slutten av september. Under denne seremonien vil også årets trener bli kåret, en pris Jürgen Klopp nylig ble nominert til.

Fans får muligheten til å stemme på sine favoritter, og disse stemmene vil bli lagt sammen med stemmer fra journalister, samt trenere og kapteiner fra landslag.

Du kan stemme på dine favoritter her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]