NOMINERT:  Mohamed Salah, Sadio Mané og Virgil van Dijk har blitt nominert til «Årets mannlige fotballspiller» av FIFA.

Trio nominert til «Årets mannlige fotballspiller» av FIFA

Sadio Mané, Mohamed Salah og Virgil van Dijk er tre av syv spillere som har blitt nominert til den prestisjetunge prisen.

Etter å ha vunnet finalen i Champions League, og fullført på andreplass i Premier League, bare poenget bak Manchester City, har Liverpool fått nominert hele tre spillere til prisen som årets beste, mannlige fotballspiller hos FIFA. Blant de nominerte er det bare Ajax som også har fått mer enn en spiller som har blitt nominert.

Halvparten fra Premier League

Der er et panel med eksperter som har plukket ut de ti spillerne som nå har blitt nominert til prisen. Av disse ti kommer faktisk halvparten fra Premier League.

Foruten Salah, Mané og van Dijk finner man to andre spillere som gjennom forrige sesong leverte varene så godt for sine klubber i Premier League at de også har blitt nominert. Det er Tottenhams Harry Kane og tidligere Chelsea-spiller Eden Hazard, som kommende sesong skal spille for Real Madrid.

De øvrige nominerte er Cristiano Ronaldo (Juventus), Frenkie de Jong (tidligere Ajax-spiller, nå Barcelona), Mathijs de Ligt (tidligere Ajax-spiller, nå Juventus), Kylian Mbappe (PSG) og Lionel Messi (Barcelona). 

Av disse ti nominerte skal listen bli kortet ned ytterligere til tre spillere, før vinneren av prisen til slutt vil bli avgjort under en seremoni i Milan i slutten av september. Under denne seremonien vil også årets trener bli kåret, en pris Jürgen Klopp nylig ble nominert til.

Fans får muligheten til å stemme på sine favoritter, og disse stemmene vil bli lagt sammen med stemmer fra journalister, samt trenere og kapteiner fra landslag.

Du kan stemme på dine favoritter her.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+