– Virgil er ikke redd for å bruke stemmen, uansett hvem det er til

Fabinho er veldig imponert over sin lagkamerat.

7. jul 2019 kl 12.13 Arild Skjæveland

Fabinho har vært i Liverpool i litt over et år. I andre halvdel av sesongen kom han inn og spilte fast. Før han returnerte til Melwood for pre-season har han vært gjest i Globo sin podcast Hoje Sim - og delt litt fra innsiden i Liverpool forrige sesong.

Spesielt én spiller har imponert ham.

– Ingen kan slå ham i lufta. Jeg tror han har gått 64 kamper nå uten at noen har driblet seg forbi ham. Han er rask, for det virker som at han ikke trenger å anstrenge seg for å løpe. Som en stor fyr gjør han det på den måten, og tar ballen enkelt, sier Fabinho.

– Baller i luften er morsomt. Ballen kommer og du kan bare høre ham rope «VIRG!», så kan du la den gå uansett hvilken angriper det er. Mot Manchester United imponerte han meg. Vi skulle møte Romelu Lukaku, og jeg tenkte «hei, Lukaku har størrelsen, la oss se hvordan det går». Gud - hver eneste ball, så var det «VIRG!», og han løp bort. Du hørte «VIRG!» og kom deg unna vei, for han vil løpe deg ned, sier brasilianeren.

Henderson og Milner styrer det i garderoben

Han forteller at han har blitt tatt godt imot, og spesielt av nederlenderne

– Jeg sitter mellom ham og Wijnaldum i garderoben. Van Dijk er som et stort barn. Han bare leker og spøker. Utenfor banen er han en veldig fin fyr. På banen er han den som roper mest. Han roper til alle, og alle aksepterer det. Han er ikke redd uansett hvem han roper til - og gir alle beskjed. Han har en høy stemme, og du kan høre ham fra avstand, sier han.

I de første månedene fikk Fabinho lite spilletid. I podcasten forteller han hvem som hjalp ham mest.

– Virg på banen. Han er den som leder. I garderoben er det Henderson som er kapteinen, og Milner. Det er de to som organiserer møtene hver gang det er noe, og som snakker mest i garderoben. Da jeg kom til klubben, var det de to som snakket mest med meg og guidet meg. Det overrasket meg litt, siden de er to spillere i min posisjon, og så hjalp de meg så mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]