Finaletap skapte aktiv transfersommer for Arsenal

På Emirates har man gått lei av sesonger uten Champions League, som betød hektisk handlevirksomhet i sommer.

21. aug 2019 kl 00.20 Torbjørn Flatin

Fire innslupne mål i 2.omgang betød 1-4 mot Chelsea i finalen av Europa League, og det fastsatte samtidig den tredje sesongen på rad utenfor Champions League for et Arsenal som var banker i Europas gjeveste turnering under Arsene Wenger.

«Da den 2.omgangen ble som den ble måtte vi tenke gjennom vår strategi en gang til», forklarer direktør Josh Kroenke, sønn til klubbens eier Stan Kroenke.

«Vi visste vi ikke ville få Champions League fotball, som er hva de største talentene ser etter.»

Kroenke forklarer at han hadde samtaler med daglig leder og fotballdirekør, samt manager Unai Emery.

«La oss være aggressive og finne ut hva som er mulig for oss», var beskjeden.

Rekordkjøp

Resultatet ble en sommer hvor Nicolas Pepe kom inn som en styrke i angrepet for £72M fra franske Lille, rekord i Arsenal. I tillegg ble Dani Ceballos hentet på lån fra Real Madrid, Kieran Tierney ble signert fra Celtic og David Luiz valgte å flytte fra Chelsea og vest i London og til nord i den engelske hovedstaden.

«Jeg mener vi hadde en veldig sterk sommer», fortsetter Kroenke.

«Vi fylte flere hull både for denne sesongen og for årene fremover. Vi har en aldersprofil som vi går etter. Uten å kunne lokke med Champions League var vi ikke helt sikre, men jeg oppmuntret våre folk til å være aggressive.»

«Jeg tror det var noen som ble tatt med buksene nede da det viste seg at det fortsatt hersker en aura rundt Arsenal og hva vi gjør. Vi ser nå spent framover.»

Vil også handle i januar

Arsenal var en av de klubbene som brukte mest penger i Premier League både brutto og netto denne sommeren, selv om en del penger kom inn ved salgene av Alex Iwobi og Laurent Koscielny.

Ifølge Josh Kroenke skal det heller ikke stoppe med det.

«Angående januar må vi evaluere ting på kort sikt og finne ut hva vi måtte behøve på kort sikt for komme oss fremover. Når januar kommer vil vi derfor ta nye initiativ.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]