Duncans agent raser mot Liverpool:– Han vil aldri spille for Liverpool igjen!

Bobby Duncans agent vekker oppsikt med åpent brev til Liverpool-ledelsen. Han mener de «ødelegger livet» til Duncan.

28. aug 2019 kl 16.11 Arve Vassbotten

Tirsdag kom det rapporter fra Italia om at Fiorentina hadde lagt inn bud på 18 år gamle Bobby Duncan.

Ifølge Liverpool Echoønsket Fiorentina å låne Duncan ut sesongen, og så betale 1,6 milioner pund for å gjøre overgangen permanent om han leverte varene.

Klubben skal raskt ha avslått budet, og har ikke planer om verken å låne ut eller selge Steven Gerrards søskenbarn nå.

Danske FC Nordsjælland har også kommet med forespørsel om å låne spissen med 25 mål for U18 forrige sesong, men også det ble avvist.

– Ønsker seg bort

Det kunne vært enden på den saken, men Saif Rubie, som representerer Bobby Duncan tar nå et knallhardt oppgjør med Liverpools behandling av klienten.

Spesielt får sportsdirektør Michael Edwards gjennomgå i det lange brevet han har publisert på Twitter, og som Bobby Duncan retwitret fra sin konto.

Oppdatert: Etter stormen på sosiale medier fjernet Duncan sin retwitring av agentens melding.

«Det er sagt mye de siste ukene om Bobby Duncans framtid i Liverpool. Dette var den siste dråpen når det kommer til Liverpools oppførsel og å forholde seg til Michael Edwards. For noen måneder siden, før sesongslutt, hadde Bobby møter med klubben ledelse, og blant annet med akademiets direktør Alex Inglethorpe.

Det ble da gjort klart at Bobby ikke var fornøyd i Liverpool av ulike grunner, og Alex inviterte oss da til å få inn bud så Bobby Duncan kunne forlate klubben», skriver Rubie.

Han mener at det var vanskelig å få inn høye bud for en spiller uten førstelagserfaring, og som klubben betalte 200.000 pund sist sommer.»

«Med det i mente har vi funnet klubber som var klare til å hente Bobby på et sesonglangt lån, og investere tid og innsats i å utvikle Bobby med en mulighet for å kjøpe for 1,5 millioner pund, noe som er en stor avkastning for klubben for en spiller som aldri vil spille for Liverpools førstelag, og som ikke ønsker å være der.»

«Klubben og Michael Edwards spesifikt gjorde det klart at en slik avtale ikke ville fungere. Så da jobbet jeg og de rundt meg enda hardere og fikk en avtale på bordet med lån og en lovnad om å kjøpe etter fem kamper fra start, med en høyere overgangssum enn tidligere og en videresalgsklausul for Liverpool.»

«Michael Edwards har ikke tro på at han vil få de kampene, og har til og med nektet for å snakke med klubbens sportsdirektør, som mener de kan hjelpe til med å utvikle ham. Så hvis han ikke har tro å spilleren, og han aldri vil spille for Liverpools førstelag, hvorfor vil man da holde på en spiller på denne måten?»

Derfor gikk han glipp av U23-kampen

«Når man legger alt det til side, den virkelige grunnen til at Bobby gikk glipp av U23-kampen (mot Southampton) på mandag er at han har fått noen store mentale helseproblemer med alt stresset klubben har satt ham under.»

«Stress ved at han har blitt fortalt at han kan dra, men så gjøre det de kan for å tvinge ham til å bli værende mot sin vilje. Ikke bare tjener han lite, men han har også bare en sesong igjen av sin kontrakt etter denne, og Liverpool har sagt at han ikke vil få en ny.»

«Bobby har ikke forlatt rommet sitt på fire dager på grunn av dette, og vil aldri gå tilbake til Liverpool igjen, og min eneste bekymring er hans mentale helse og hvordan han har det.»

«Liverpool-hierarkiet har vist null hensyn til det, og ha til og med gått så langt som å si skriftlig at de vil straffe ham, og tvinge ham til å bli i klubben til januar og lenger for å lære ham en lekse.»

– Ødelegger livet til en ung mann

«Dette er ingen verdig oppførsel for en klubb med den rike historien til Liverpool, og der en av deres største spillere Steven Gerrard tilfeldigvis er Bobbys søskenbarn.»

«Det er en trist tilstand at en klubb som Liverpool får lov å til å slippe unna med å mentalt herse og ødelegge livet til en ung mann som Bobby.»

«Jeg vet en ting helt sikkert, og det er at han aldri vil dra tilbake og han er på en så lav lønn at ingen bøter vil gjøre noen forskjell.

«I denne situasjonen er alt som betyr noe spilleren helse, noe som i dette tilfellet Michael Edwards helt har ignorert på grunn av sin stahet, han har til og med kalt Bobby barnslig når han i realiteten har store problemer mentalt, fysisk og følelsesmessig på grunn av dette, og jeg ber virkelig om at hans opplevelse ikke skjer med noen unge spillere igjen.»

Liverpool FC har så langt ikke kommentert brevet.

Carragher meldte seg på

En som har svart på Twitter, er Jamie Carragher.

«Jeg kjenner Bobby og familien hans godt. Han er ung, og på den alderen ønsker vi alle alt på en gang. Han spilte for førstelaget i pre-season, noe som er en god start, og han bør prøve å utvikle seg denne sesongen og kanskje sitte på benken i Carabao Cup. Det burde være rådene du ga ham din klovn» skrev Carragher.

Agenten Rubie svarte da med å spørre om Carragher ønsker å gi råd om spytting på mennesker fra en bil, og sikter til episoden som gjorde at den tidligere Liverpool-spilleren ble suspendert fra jobben sin i Sky Sports i 2017/18-sesongen.

Han fikk nytt svar fra Carra: «Jeg gjorde en stor feil, og beklagde. Jeg skadet meg selv mer enn noen. Du har gjort en stor feil, og skader deg selv, men enda viktigere en ung gutt sin karriere. Det å kaste Stevie Gerrard sitt navn med der er også pinlig».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]