Ingen har scoret flere mål i Premier League i 2019

Etter kampen beklaget Sadio Mané til sin gamle arbeidsgiver.

18. aug 2019 kl 13.10 Arild Skjæveland

I kalenderåret 2019 er Sadio Mané den spilleren som har scoret flest Premier League-mål. Senegaleseren har scoret 15 mål i ligaen - og har ikke tatt et eneste straffespark.

Målet hans mot Southampton var et av de flotteste.

– Jeg så at det var veldig åpent mellom de to forsvarsspillerne. Da jeg så Milner, visste jeg at han ville gi meg ballen. Jeg så mannen, og ingen var nær meg. De holdt avstand, så jeg prøvde å gå ut litt og avslutte, sier han til Liverpoolfc.com.

Tre på to kamper

Mané scoret også to mål mot Chelsea i Supercupen på onsdag, og har tre mål på sine to starter så langt denne sesongen - etter å ha mistet hele pre-season.

27-åringen og Sergio Agüero er de to spillerne i England som har scoret over 20 mål i alle turneringer i dette kalenderåret.

– Jeg har jobbet så hardt, og vil fortsette med det. Det er alt. Jeg prøver å gjøre alt for å hjelpe laget mitt, og når alt kommer til alt er det de tre poengene som er viktige, sier han.

– Vi vet at det er en del av jobben vår. Etter å ha spilt 120 minutter i midtuken var det ikke enkelt, men vi må gjøre det. Vi prøvde å restituere oss bra, komme tilbake sterkere, oggi alt for å vinne kampene. Jeg tror trettheten sitter i hodet. Det var tre veldig viktige poeng.

Beklaget seg til gamleklubben

Målet på St. Mary’s på lørdag var Manés første mot sin gamle arbeidsgiver Southampton.

– Jeg er lei for at det er mot min gamle klubb, og beklager at jeg må score, men jeg er i Liverpool-drakten nå, sa han til BBC.

– Southampton var et veldig bra steg for meg, og jeg har stor respekt for denne klubben. Det er et utrolig sted. Jeg lærte mye her, og de er veldig fine folk. Men det er en del av fotballen, og du må håndtere det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]