RAGER HØYEST:  Virgil van Dijk er klar for en ny sesong.

- Ingen skal kunne klandre oss for ikke å ha gitt alt

Virgil van Dijk og hans lagkamerater er topp motivert foran en ny ligasesong.

- Det var så mange følelser, den første var lettelse, sier Virgil van Dijk i et intervju med ESPN og Melissa Reddy som kommentar på at Liverpool endelig igjen vant et stort trofé i og med triumfen i Champions League.

- Det å gå foran med 1-0 etter bare to minutter, det var en crazy situasjon i slik en stor kamp. Alle kan si at det siden ble en elendig finale, men når Divock scoret (2-0) var det ingen av oss som tenkte på det.


Ønsker å ta et skritt til i ligaen

- De er utrolige, sier Liverpools forsvarskjempe når praten kommer inn på Premier League og det at Manchester City har tatt 100 og 98 poeng de to siste sesongene.

- Men det er vi også. Å komme så nærme i ligaen er bemerkelsesverdig. 97 poeng og bare et tap. Derfor var det skuffende ikke å vinne, men samtidig må en respektere at City var et poeng bedre. Det har bare gjort at jeg har arbeidet enda hardere, for å tøye grensene og hjelpe enda mer til slik at vi kan vinne.

- Vi vet det blir vanskelig, fordi de også ønsker å bli bedre i likhet med andre lag, men vi er ikke redd for utfordringer.

Best i Europa?

Jürgen Klopp skal i april 2017 ha uttalt at dersom man skulle gå for en midtstopper måtte det være en som arbeidet over store flater.

Det er ingen dette passer bedre på enn Virgil van Dijk, som gjennomførte en sesong for Liverpool som har sørget for at han blir nevnt som en mulig kandidat til å bli årets fotballspiller i Europa.

- Det er spesielt å bli nevnt i forbindelse med et slik utmerkelse, ikke minst siden det sjelden blir gjort med forsvarere, kommenterer den store nederlenderen.

- Det er hyggelig, men for meg dreier det seg om å fokusere på og spille på et høyt nivå. Jeg må gjøre en sterk start igjen, slik som resten av laget dersom vi skal oppfylle våre ambisjoner. Det er det viktigste.

Dette er bare starten

- Det minste du kan gjøre i en slik vakker og stor klubb er å gi alt du har og ikke angre på noe når du forlater banen. Det er noe fansen setter pris på. Det er den mentaliteten vi har i vår tropp, at alle arbeider over hele banen og for hverandre, det er vår base.

- Ingen skal kunne klandre oss for ikke å ha gitt alt.

- Den fremgangen vi har hatt her har både overrasket meg og samtidig har den det ikke. Når en ser på den troppen vi har, så er den fantastisk både på og utenfor banen. Alle kommer godt over ens med hverandre.

- Nå har vi den store pokalen i premieskapet, men det er bare starten. Tiden for feiring er over, la oss komme tilbake for mer arbeid.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.08.2019 kl 20:25

– Jeg var imponert over hvor gode vi var

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med prestasjonen på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 18:35

VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

+
17.08.2019 kl 17:28

– Forsvaret må ta sin del av skylden for tabben

Jürgen Klopp sine tanker etter seieren på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 16:18

Mané var banens klart beste spiller da Liverpool kom fra St. Mary's med tre poeng

Vår spillerbørs etter 2-1 seieren på St. Mary's.

+