«Jeg er veldig stolt av det vi oppnådde i 2005, men laget fra 2019 er sterkere.»

Rafael Benitez om 2005-laget vs 2019-laget, sine beste kjøp og mest undervurderte spillere.

28. aug 2019 kl 14.58 Arve Vassbotten

Rafael Benitez stilte onsdag til et nettmøte for The Athletic, der han svarte på lesernes spørsmål om flere ting rundt tiden i Liverpool og England.

En vill vite hvem som hadde vunnet om laget som vant Champions League under Benitez i 2005 hadde møtt mesterlaget til Jürgen Klopp fra 2019.

«Jeg er veldig stolt av det vi oppnådde i 2005, men jeg må si at laget fra 2019 er sterkere.

«Det vi hadde på den tiden var en stor laginnsats og mye karakter, i tillegg til innsatsvilje på banen. Dette laget har den intensiteten og den kvaliteten som kan gjøre en forskjell i kamper», var Benitez sitt svar.

Liverpool-trio beste kjøp

En annen ville vite hva som var hans beste spillerkjøp.

«Hvis jeg snakker om spillere fra min tid i England, må det være Torres, Alonso og Mascherano. Hvis man snakker om suksess og prestasjon på det høyeste nivåer, står de spillerne fram.»

Han fikk også spørsmål om hvilken spiller han ville hatt fra dagens lag i laget fra 2008-2009.

«Van Dijk ville hjulpet. Ikke fordi de andre ikke er gode nok, men fordi han i den posisjonen nok er den beste for øyeblikket. Vi hadde Torres og Gerrard, så vi hadde mange gode angrepsspillere, men selv om jeg var fornøyd med mine spillere på stopperplass, spiller kanskje van Dijk på et annet nivå nå.»

Gerrard og Lucas

Det er også to Liverpool-spillere på lista hans over de som han mener er blitt undervurdert mest av fansen og media.

«Lucas Leiva. Han var fantastisk profesjonell, og veldig positiv i laget. Pepe Reina får heller ikke alltid den æren han fortjener, han var en veldig viktig spiller for oss.»

Det er også en med rød drakt som trekkes frem når han får spørsmål om hvilken spiller han satte mest pris på å være manager for i Europa.

«Jeg vil si Gerrard, han var kapteinen, men samtidig var en en som ledet ved eksempel.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]