Jürgen Klopp ser fram til tysk åpningsduell

Daniel Farke er manager i Norwich, og han er tysk og har tråkket noen av de samme stiene som Liverpools manager.

7. aug 2019 kl 15.31 Torbjørn Flatin

Daniel Farke ble ansatt som reservelagstrener i Borussia Dormund i 2015, rett etter at Jürgen Klopp hadde trukket seg som manager i klubben.

Nå 42 år hadde Farke en profesjonell karriere i lavere divisjoner i tysk fotball, og hvor han først fikk trenerjobb i SV Lippstadt 08, hvor han også hadde de fleste årene som spiller.

Gamle kjente

- Det er en virkelig interessant story at så godt som alle tyske managere i England har arbeidet i Borussia Dortmund, fastslår Jürgen Klopp til Optus Sport. – Det er virkelig artig.

Nå møtes tyskerne for første gang, i fredagens åpningskamp på Anfield i Premier League 2019/20.

- Dessverre kjenner vi hverandre ikke, da vi var i samme klubb til ulik tid, fortsetter Klopp om Daniel Farke.

- Det jeg vet er at han gjør en utrolig jobb og mange av mine tidligere spillere spiller for ham i Norwich. Mario Vrancic, Zimmermann, Stiepermann. Jeg ble mester sammen med Moritz Leitner i 2011-12, som var en virkelig god tid.

Vant Championship

Klopp skal ha hatt Vrancic og Stiepermann i Dortmund da de var juniorer, mens Leitner var en del av troppen som vant Bundesliga i 2011. Han var på benken da laget tapte mot Bayern i finalen i Champions League.

Zimmermann var på reservelaget, og spilte siden for Farke i tysk 4. divisjon, før de begge tok turen til Norwich i 2017. I 2019 kunne de feire å ha vunnet Championship og opprykk til Premier League.

- Jeg elsker måten han snudde det i Norwich, i en av de vanskeligste ligaene i verden, forklarer Klopp.

- Championship er utrolig vanskelig med det antallet kamper som er og måten mange av lagene spiller på. Intensiteten under alle slags værforhold.

- Det fortjener respekt å ha kommet seg igjennom det og jeg ser fram til å møte Daniel Farke og spillerne jeg tidligere har arbeidet sammen med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]