Må be Milner om å løpe mindre

Manageren forklarer hvorfor det var uaktuelt å bruke Fabinho fra start på St. Mary’s.

19. aug 2019 kl 09.12 Arild Skjæveland

Av utespillerne i Liverpool er James Milner klubbens veteran, og han er over to år eldre enn nestemann - Adam Lallana.Milner debuterte på toppnivå allerede som 16-åring, og har nå spilt 696 førstelagskamper i sin karriere. 518 av dem i Premier League. Bare fem spillere har flere: Gareth Barry (653), Ryan Giggs (632), Frank Lampard (609), David James (572) og Gary Speed (535).

Selv om han er eldst og mest rutinert, er han trolig Liverpools best trente spiller. Det viser de årlige testene under pre-season.

Jürgen Klopp forteller at han noen ganger må be 33-åringen om å roe ned løpingen.

– Slik er James. Noen ganger snakker jeg med ham og sier at han ikke må løpe så mye, for det er bedre at han er i andre posisjoner, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Men alt er bra, og det er veldig viktig å ha slike spillere i klubben.

Fabinho var uaktuell fra start

Mot Southampton gikk manageren for en midtbane med Alex Oxlade-Chamberlain, Gini Wijnaldum og Milner.

Henderson var ikke i seng før halv fire natt til torsdag etter dopingkontroll - og heller ikke Fabinho var en mulighet fra start forklarer sjefen.

– Fabinho og Henderson ville ha sagt at de var klare til å spille mot Southampton, men de løp 14 og 15 kilometer på onsdag. Jeg er ikke en lege, men jeg har vært i bransjen lenge nok til å vite at det kunne gitt dem problemer i løpet av kampen, sier Klopp.

– Fabinho hadde krampe i hele kroppen etter kampen på onsdag, så vi måtte ta en avgjørelse. Det er fint å ha Milner som kan komme inn, og ha muligheten til å gjøre disse endringene, sier Klopp.

Nå har spillerne fått to dager å komme seg på, og returnerer ikke til Melwood før på tirsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]