Neste sommer kan overgangsvinduet bli endret igjen

– Du ønsker ikke bare at laget skal holde sammen, men at det skal være sammen og fokusert på fremtiden

27. aug 2019 kl 11.31 Arve Vassbotten

Premier League-klubbene vil ta en ny diskusjon om når overgangsvinduet skal stenge, når representanter for klubbene skal møtes 12. september, melder Sky Sports.

Denne sommeren stengte overgangsvinduet i Premier League 8. august klokka 18, litt over et døgn før sesongen startet.

Problemet er at klubbene fortsatt kan selge til klubber i ligaer der overgangsvinduet fortsatt er åpent - som gjelder de fleste store ligaene.

– Må revurderes

Frustrasjonen har vokst for endel klubber siden andre ligaer ikke har fulgt Englands eksempel med å stenge før sesongen starter, og dermed kan fortsatt storklubber komme med fristende bud på spillere.

Det hevdes også at FIFA ønsker samme deadline i hele Europa, men at de ikke har lykkes med å implementere dette.

– Jeg bryr meg ikke om når det stenger, men jeg synes det bør stenge på samme tid.

– Du ønsker ikke bare at laget skal holde sammen, men at det skal være sammen og fokusert på fremtiden, men det er ikke mulig så lenge det er en åpen dør.

– Jeg forstår ikke hvorfor avgjørelsen ikke allerede er vurdert i det minste. I utgangspunktet var det en god ide, men den virket ikke så la oss endre det, sa Klopp nylig.

– Gedigen feil

Mauricio Pochettino er enda mer kritisk enn Klopp, kanskje spesielt fordi Christian Eriksens situasjon enda ikke er helt avklart etter tre serierunder.

– Jeg tror Daniel Levy og mange andre nå forstår at det var en gedigen feil, Jeg håper vi får fikset problemet til neste sesong, sier Tottenhams manager.

Ifølge Sky Sports er det flere klubber som ønsker å endre på når overgangsvinduet lukkes.

Selv om saken blir diskutert på nytt nå, blir den sannsynligvis ikke stemt over før i november eller rundt nyttår.

Da de nye reglene ble bestemt i 2017 stemte 14 klubber, inkludert Liverpool, for endringen. Manchester City, Manchester United, Crystal Palace, Watford og Swansea stemte imot. Burnley unnlot å stemme.

For å endre reglene trengs det nå 11 stemmer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]