Oppsiktsvekkende stor klasseforskjell i de 15 siste Premier League-kampene

Hadde sesongen startet i februar hadde en fått noen store overraskelser på tabellen.

27. aug 2019 kl 18.27 Arild Skjæveland

At Liverpool og Manchester City har prestert på et høyere nivå enn de andre Premier League-klubbene er godt dokumentert, og ingen stor overraskelse.

City vant ligaen etter å ha tatt 98 poeng forrige sesong, mens Liverpool stoppet på 97. Denne sesongen er det igjen de to lagene som har fått en tidlig ledelse. De helrøde fra Anfield er det eneste laget som har full pott etter tre serierunder, mens Pep Guardiolas lag er to poeng lenger bak. Arsenal følger så på tredjeplass med seks poeng.

City har bare avgitt poeng én gang siden i slutten av januar forrige sesong. Det var mot Tottenham i den andre serierunden.Liverpool avga mot Manchester United og Everton på våren. Begge kampene endte 0-0.

De 15 siste ligakampene

Journalisten Nick Miller i Sporting Intelligence har satt opp en tabell med de siste 15 seriekampene - og forskjellen til lagene nedover er ekstrem.

På de 15 siste kampene har City 14 seire, én uavgjort og ingen tap. De står med 43 poeng. Liverpool har 13 seire, to uavgjorte og ingen tap - 41 poeng.

Arsenal, Crystal Palace og Chelsea følger så på 26 poeng. De har tatt 15 færre poeng enn LFC - ett poeng i snitt, på de 15 siste kampene. Tabellen er ikke god lesning for Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United, som har fem seire, fire uavgjorte og seks tap - bare 19 poeng og et snitt på 1,26 poeng per kamp.

Men enda verre er det for Tottenham. Spurs var med å kjempe om tittelen helt til februar i fjor, men etterhvert kostet Champions League-eventyret som førte dem til Madrid dyrt, og heller ikke denne sesongen har de startet bra. Hadde sesongen startet etter 26 serierunder forrige sesong, ville de nå ha ligget på nedrykk etter fire seire, tre uavgjorte og åtte tap. Bare 15 poeng, og kun to poeng mer enn Brighton og Watford som ligger sist.

* Bare de 17 lagene som også var med i fjorårets Premier League er tatt med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]