– Alisson trenger tid

Klopp om Alissons skade, prisutdelingen, Bobby Duncan og Shaqiris mangel på spilletid.

30. aug 2019 kl 14.03 Arve Vassbotten

Om van Dijk og Alissons priser:

– Guttene fikk den æren de fortjener. Virgil er definitivt den beste forsvarsspilleren i verden for øyeblikket. Jeg vil ikke sette en for stor ryggsekk på ham, men han er virkelig en midtstopper i verdensklasse. Det var en stor dag for han, Alisson og for Liverpool også.

– Mange gode spillere skaper et godt lag. Selvsagt vil en fysisk sterk, rask, teknisk god midtstopper ved siden av deg, gjøre deg godt. Men vi kan si det samme om Lovren, Gomez og Matip. Jeg forventet at van Dijk skulle bli en verdensklasses midtstopper, det var derfor vi betalte det vi gjorde.

Om Alisson skade og Adrian:

– Alisson tar nye steg, men det var en ordentlig skade. Det tar tid. Med en muskel tar det tid, og det tar en stund før han er på samme nivå som før. Det er en skade i leggen og det er viktig at en keeper kan hoppe.

– Jeg er veldig fornøyd med Adrian, og det jeg har sett av ham. Løsningen vi fant har vært veldig bra for oss.


Om kampen om midtstopperplassen og rotasjoner:

– Vi trenger alle forsvarsspillerne vi har. Det er den første delen av sesongen. Vi hadde et mer travelt program enn de andre lagene, men det er ingen grunn til å hvile spillere. Det handler om å finne tilbake til sinnsstemningen og gjøre de riktige tingene. Det er ikke tiden for så mange endringer, men etter landslagspausen vil det endre seg helt.

– Vi vil tenke på å gjøre små endringer, men ingen beslutning er gjort for alltid. Vi vil tenke før hver eneste kamp. Vi trenger alle sammen og det vet de, og vi tror det er derfor stemningen er så god i garderoben.

Om Lovrens framtid:

– Vi nakker ikke om overganger på denne pressekonferansen, det er ikke noe å si om det.

Om Bobby Duncan:

– Vi har gitt en offisiell uttalelse fra klubben om det. Det er veldig vanskelig å snakke om dette når det ikke er på morsmålet, for hvert ord må være rett, men jeg kan si at vi virkelig, virkelig bryr oss om våre unge spillere og Bobby er en av dem.

– Det er alt jeg jeg kan si. Jeg vet at vi er slik som klubb.

– I fotball kan noen ganger kontrakter bli et problem. Det er en normal situasjon i alle aldersgrupper. Men med unge spillere er vi spesielt sensitive. Vi trenger å gjøre de riktige tingene.

– Jeg vil ikke skape overskrifter. Alle parter må gjøre de riktige tingene, og så vil alt bli bra.

Om ungdomsspillere:

– En ung spiller har på generell basis alle fordelene. De har alle ville ferdigheter. Det største problemet de kan ha er om de mister tålmodigheten. Slik er det bare. De må være klare for hvert steg, og trene hardt, sier Klopp og understreker at dette ikke må brukes til å omtale Duncan-saken.

Om 12 strake ligaseiere:

– Jeg tenker ikke på det, jeg hadde ikke visst det om ingen fortalte meg det. Vi tenker bare på neste kamp. Vi kan ikke vurdere vår situasjon opp mot City, og tenke at hvis vi mister et poeng så er vi ferdig.

– Siden mandag har vi bare tenkt på Burnley. Vi snakket litt om Champions League, men så var det tilbake til lørdag. Hvis ikke vil vi slite.

Om at Arsenal endret formasjon:

– Vi har økter der vi forbereder oss på neste motstander. Som jeg sa etter kampen så så vi sju kamper med Arsenal fra preseason, og de spilte aldri diamant. Spillerne tilpasset seg godt det.

– Det skjer ofte at andre lag endrer hvordan de spiller mot oss. Kanskje vil Burnley gjøre det annerledes også. Det gjør analysen litt vanskeligere.

Klopp om Shaqiris mangel på spilletid:

– Han trener bra. Det er de første fire ukene av sesongen, som er en hard periode for spillerne. Han hadde en skade og nå er han tilbake. På trening trenger ikke Shaqiri forbedre seg på noen måte. Han trenger ikke spise noe spesielt. Vi vil trenge ham, og det vet han.

– Er han den lykkeligste i troppen akkurat nå? Nei. Men jeg kan ikke se det på banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]