Pressekonferanse med Klopp:– Har hatt tid til å jobbe med alt vi trengte å forbedre

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt foran Arsenal-kampen.

23. aug 2019 kl 14.06 [email protected]

Liverpool tar imot Arsenal på Anfield lørdag kl. 18.30, og i den forbindelse var det pressekonferanse med Jürgen Klopp kl. 14.30 norsk tid i dag. Se seansen i sin helhet i vinduet over.

Denne artikkelen ble oppdatert med sitater underveis.

Ox i strålende form

Klopp ankommer presserommet presis halv tre. Først får han spørsmål om Alex Oxlade-Chamberlain, som i går signerte ny kontrakt – til sommeren 2023.

– Det er har vært en veldig, veldig god uke for ham, sier Klopp.

– Når Alex er i god form, er det bra for LFC. Sånn er det. Nå er Alex i den beste formen jeg kan huske å ha sett. Alt ser bra ut, fysisk og mentalt. Vi trenger denne spilleren.

God tid på treningsfeltet

For første gang denne sesongen har Liverpool nå hatt en hel uke på seg fra forrige til neste kamp.

– Vi tror på trening, så vi håper å se noen resultater, enten nå eller i ukene som kommer. Vi har jobbet med mange taktiske ting. Vanligvis har man bare 20 minutter å bruke til sånt, men nå har vi hatt tre dager på å jobbe med alt vi trengte å forbedre. Det dreier seg om alt fra forsvarsspill til angrep, alt mulig.

Klopp er fornøyd med innledningen på sesongen, men er klar på at det er mye som kan forbedres.

– Deler av prestasjonen vår (mot Southampton sist) var jeg veldig fornøyd med. For å ta neste steg, må vi først og fremst opp på nivået vi hadde forrige sesong. Det betyr ikke at vi må være helt perfekte i begynnelsen nå, det vet vi. Det handler om å være helt klar. Og det har vi vært.

– Mye har vært positivt så langt, men det er også store rom for utvikling. Så langt har det vært okay. Nå skal vi bryne oss på Arsenal.

Om Alisson: – Herfra vil det gå raskt

Liverpool-manageren avviser at Alisson er «nær» et tidlig comeback. Men det går absolutt fremover.

– Ikke så nærme. Jeg hadde lunsj med ham i dag, så han kan i det minste spise! Han ser veldig bra ut, er i god form og i godt humør, men dette vil ta tid, og vi vil gi ham tiden han trenger. Nå går han ikke lenger på krykker, han går normalt og kan virkelig trene nå, annerledes enn for en uke siden. Og herfra vil det gå raskt, hvor raskt det er, vet jeg ikke. Vi har ikke satt noen dato.

Ingen nye skader

Klopp bekrefter at det ikke har oppstått noen nye skader i løpet av treningsuka som vil påvirke troppen mot Arsenal.

Naby Keïta, som sliter med hofta, er fortsatt et lite stykke unna, men «han ser bra ut», sier Klopp.

Ingen oppdatering på Lovren

Dejan Lovren har vært linket til en rekke utenlandske klubber i sommer. Så langt har kroaten vært bakerst i stopper-køen, og spillerens representanter skal ha vært i samtaler med klubber i Italia og Tyskland.

– Har du noen kommentar til det?

– Overraskende nok, nei, sier Klopp.

Om overgangsvinduet som stengte før andre steder

Liverpool og resten av Premier League-klubbene kan ikke lenger kjøpe spillere fordi vinduet stengte like før sesongstart. Samtidig er det internasjonale vinduet åpent til 2. september, som altså betyr at spillere kan selges.

– Jeg bryr meg ikke om når det stenger; jeg bryr meg bare om at de stenger samtidig. Kun England endret på dette. Det gir ingen mening. Kan noen fortelle meg hva slags fordel det gir Premier League? Den avgjørelsen bør revurderes.

– Det var en vits!

Klopp konfronteres med Arsenal-manager Unai Emerys uttalelse om at de «aldri ønsker å møte Liverpool».

– Det er ikke det han virkelig tenker, det var en vits! Vi kan ikke gjøre dette til et seriøst spørsmål. Tingen er at vi ønsker å være laget som ingen ønsker å møte, forklarer Klopp.

Tror Arsenal gjør to endringer på laget

Det har vært et svært ungt Arsenal-lag de to første rundene. Nå får de et par returnerte spillere tilbake fra skade, og rekordsigneringen Nicolas Pépé ligger an til å få sin første Premier League-start.

– Begge lag er offensivt orienterte. Jeg tror de kommer til å gjøre to endringer. De får inn Pépé, noe som ikke vil gjøre dem svakere, og Xhaka. Bra lag med skikkelig hurtighet, wow! Men det er sånne kamper jeg ser frem til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]