St. Petersburg får 2021-finalen

Champions League-finalen i 2021 skal spilles på Gazprom Arena. Se bildene.

30. aug 2019 kl 21.50 Arild Skjæveland

Russland kommer til å få retten til å arrangere Champions League-finalen i 2021. Det rapporterer velinformerte Rob Harris i Associated Press (AP).

Det har tidligere blitt rapportert at det står mellom Allianz Arena i München og Gazprom Arena i St. Petersburg, og valget har nå falt på den russiske byen. Det vil bli bekreftet etter UEFAs møte i Slovenia 24. september.

Det minste alternativet

Allianz Arena tar 75.000 tilskuere, mens hjemmebanen til Zenit St. Petersburg tar 68.000. UEFA vil altså gå for det minste alternativet, til tross for all kritikken de har fått fra supportergrupper om å arrangere finaler på stadioner som ikke er i nærheten av å dekke billettbehovet fra supportere.

Ifølge AP har Allianz Arena en god sjanse til å få arrangert 2022-finalen, mens 2023-finalen kommer til å bli arrangert på Wembley for å markere at det er 100 år siden originale Wembley åpnet. Det er en stadion som tar 90.000 - og vil bli åttende gang en europacupfinale spilles på den banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]