– Store lag holder sammen i flere år

Jürgen Klopp mener det er naturlig at klubben ikke gikk ut og kjøpte spillere akkurat denne sommeren.

9. aug 2019 kl 08.09 Arild Skjæveland

Overgangsvinduet er nå stengt, og Liverpool endte opp med å la Alberto Moreno, Daniel Sturridge og Simon Mignolet gå, mens reservekeeper Adrian og ungguttene Harvey Elliott (16) og Sepp van den Berg (17) kom inn.

Supportere, spesielt på sosiale media, har ropt etter forsterkninger, men Liverpool var tidlig ute og sa at dette ikke kom til å bli noen stor sommer på overgangsmarkedet. Det ble det heller ikke. Nå forklarer Jürgen Klopp hvorfor.

– Store lag holder sammen i flere år. Jeg synes det gir mening å holde dette laget sammen, men det må vi bevise. Dersom vi hadde kjøpt nye spillere ville folk kanskje ha spurt «etter dere spilte slik forrige sesong, sender du noen av dem bort?», sier han i et intervju med Chris Bascombe i The Telegraph.

– Rundt 90 prosent av folkene støtter oss med denne overgangsstrategien. Ti prosent gjør det kanskje ikke, men de er på sosiale media. De er alltid bekymret. Dersom du kjøper en spiller vil de spørre om det er riktig spiller. Ingen må tro at vi ikke var på utkikk.

Vanskelig å finne spillere

Mens de andre klubbene rundt Liverpool stort sett har forsterket, mener manageren at det er en vanskeligere oppgave når laget er så bra som det er.

– Det er ikke slik at vi ikke forhandler som gale i disse tider, men det er vanskelig å finne den riktige løsningen etterhvert som laget blir bedre.

– Gjør meg en tjeneste når jeg sier dette, for det er ikke slik at jeg sammenligner oss med Barcelona for fem, seks, sju år siden - men de holdt sammen. En ny spiller kom inn og slet, og de samme spillerne spilte igjen. Man United hadde «Class of 92» - hvor lenge holdt de sammen? De endret noen spisser etter at Eric Cantona ble eldre, og hentet inn Ruud van Nistelrooy eller hvem det var.

– Vi har et bra lag - sammen i en vanskelig liga med mange konkurrenter som er desperate etter å komme i vår posisjon. Vi må ta avgjørelsene basert på forventningene om hva vi tenker at vi kan få til i år. Forresten, så er ikke dette Liverpools siste sesong i historien. Vi kan vurdere sesongen, og se hva vi må gjøre. Kanskje er det da lettere å finne mulighet til forbedring.

Håper ikke sesongene sammenlignes

Forrige sesong tapte Liverpool bare én ligakamp, og endte på 97 poeng. Ingen har tidligere tatt flere poeng uten å bli ligamester. Klopp håper at folk ikke begynner å sammenligne.

– Det er viktig at en ikke sammenligner sesonger. I andre sporter, si at du vinner 100-meteren i OL på 9.76 sekund. Fire år senere er du igjen i finalen, og du tenker at du ikke vil forbedre det du gjorde fire år, men du vil bare vinne løpet. Det er det vi prøver på. Fjoråret ga oss viktig informasjon. Det er klart vi kan forbedre synet på oss selv og selvtilliten vår i tillegg, sier manageren.

– Ønsker vi å ha det beste forsvaret igjen? Ja. Vil vi at Alisson skal vinne Golden Glove igjen? Ja. Det betyr at vi ikke trenger å score fem mål for å vinne hver kamp.

– På den andre siden, så må vi være fullt med i denne sesongen og ikke tenke på det som skjedde i fjor.

Liverpool - Norwich spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]