FØRSTEVALG?  Trent Alexander-Arnold ser ut til å bli førstevalg for England i de kommende landskampene.

– Trent har ferdighetene, men det er mye som skal til

Manageren sørger for at Alexander-Arnold holder beina på bakken selv om han nå ser ut til å bli førstevalg for England.

Det var én stor overraskelse da den engelske landslagstroppen for EM-kvalifiseringskampene ble offentliggjort på torsdag. Manchester Citys høyreback Kyle Walker er utelatt.

Høyrebackene som er med er Trent Alexander-Arnold, Kieran Trippier og Aaron Wan-Bissaka. Landslagssjef Gareth Southgate har sagt rett ut at Liverpool-backen vil være en naturlig mann å satse på.

Jürgen Klopp vil holde ungguttens bein på bakken, og sørge for at han ikke tar av nå som han får sjansen som førstevalg på høyreback for England.

– Det er et tegn på at England har noen veldig gode alternativer med unge spillere som Aaron Wan-Bissaka og Trent. I fjor spilte Kieran Trippier der i VM og slo flotte innlegg, så det er åpenbart noen alternativer, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det gir manageren en situasjon der han må ta en avgjørelse - men det betyr ikke at Trent er nummer én fra nå av og for de neste 20 årene, sier han.

Har allerede utfordringer

Manageren viser til at spilleren fortsatt har områder han må forbedre seg, selv om han nå har etablert seg for klubblaget.

– Han har allerede hatt sine utfordringer. Det er ikke som at karrieren bare har gått rett oppover. Han har hatt utfordringer, og det vil komme flere. Han er en veldig ung gutt. Jeg aner ikke hvorfor Gareth har tatt den avgjørelsen, men jeg tror ikke at Kyle er så gammel at han ikke har flere sjanser.

– Trent har ferdighetene for å gjøre det, men det er mange ting som skal til. Først og fremst at du alltid er fysisk klar, og i starten var det hans største utfordring dersom du husker hvordan det var da han var yngre. Det er normalt, og ble bedre og bedre, sier manageren.

– Pre-season var veldig tøff. Det er mye å forbedre, og han har allerede hatt flere tøffe utfordringer - men ingen ser dem fra utsiden fordi han i helgene presterer og forbedringen har vært utrolig - 100 prosent.

– Jeg er glad på hans vegne dersom han nå har den posisjonen og er litt nærmere startoppstillingen. Jeg så den siste England-kampen før sommerferien mot Sveits, og det var strålende. Etter den kampen tenkte jeg «wow». Det var utrolig, og han var involvert i bortimot hver eneste offensive situasjon.

Alexander-Arnold er trolig i startoppstillingen når Liverpool gjester Burnley lørdag kl. 18.30. Den kampen ser du på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+