Liverpool topper tabellen!VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

17. aug 2019 kl 20.35 Arild Skjæveland

Manchester City kjørte over Tottenham i perioder, og «vant» skuddstatistikken 17-3. Men det er mål som gjelder, og Spurs var dødelig effektive på Etihad Stadium lørdag kveld.

Raheem Sterling ga de lyseblå ledelsen etter et strålende innlegg fra Kevin De Bruyne. Litt utav ingenting kom utligningen fra Erik Lamela, før et nytt De Bruyne-innlegg fant Sergio Agüero som scoret sikkert.

Lucas Moura kom inn for Tottenham etter pause, og det første han gjorde var å knuse City-forsvarerne i lufta og heade inn 2-2. Det ble - heldigvis - kampens siste mål

VAR-drama

City presset og presset for et vinnermål, og alle trodde at det kom to minutter på overtid da Gabriel Jesus plukket opp ballen etter en corner, dro seg inn og satte ballen i lengste.

Etter at jubelscenene hadde lagt seg kunne en se Michael Oliver holde seg til øret og VAR-symbolet. Aymerick Laporte hadde vært borti ballen med hånda i trekket før, og der er de nye handsreglene klokkeklare. Ingen angripende lag skal kunne dra fordel av at ballen har truffet hånda, og målet ble annullert.

Med det avga City poeng på hjemmebane. De vant tilsvarende oppgjør mot Spurs 1-0 forrige sesong. Da vant de 18 hjemmekamper, og tapte én - mot Crystal Palace.

Resultatet gjør at Liverpool vil beholde tabelltoppen. Det er bare Manchester United som kan ta fra dem den, dersom de slår Wolverhampton på bortebane mandag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]