– Vi forventer mye av Naby Keita i år

Jürgen Klopp forteller at midtbanespilleren ser mye mer komfortabel ut nå enn forrige sesong.

9. aug 2019 kl 09.51 Arild Skjæveland

Naby Keita hadde en vanskelig førstesesong på Anfield. Etter en god start, fikk han en veldig oppstykket sesong med skader og andre problemer.

Før han skadet seg mot Barcelona i mai viste han tegn til at han endelig hadde funnet tilbake til sin beste form. Denne sesongen er det grunn til å forvente mer av det, ifølge manager Jürgen Klopp.

– Det er en stor sjanse for oss alle, og også for ham. Han var dessverre skadet igjen etter Afrikamesterskapet, så nå har han trent i to uker. Det var oppturer og nedturer i fjor - han kunne trene, kunne ikke trene, kunne trene, kunne ikke trene, så han bygger fortsatt opp igjen formen så klart, sa Klopp på pressekonferansen før Norwich-kampen.

– Men det er ikke bare for ham det er slik - for Ox er det likt. Som en ny start, selv om han spilte noen flere kamper før han fikk sin skade. Men det er veldig viktig. Vi har disse guttene, og det er bra. Det er en veldig lang sesong. Vi snakker nå om den første kampen, og så vil det komme noen flere, og vi må være klar for dem alle, sier manageren.

Ser annerledes ut nå

– Jeg ble veldig glad da jeg så hvilken påvirkning og bidrag som kom fra Shaq, Naby og Adam, sier Klopp om Community Shield-kampen mot City.

– Adam er en annen spiller i denne situasjonen, og Shaq har også vært skadet, så det er veldig fint at de er på riktig vei og viser at vi har ulike alternativer, sier han.

Klopp mener Naby ser helt annerledes ut nå enn forrige sesong.

– Han ser helt annerledes ut. I denne pre-seasonen har han sett helt annerledes ut. Han har bare vært her i disse to ukene, men du kan allerede se at han har funnet seg mer til rette i laget. Et helt ulikt kroppsspråk, og alt er forskjellig. Vi forventer mye, og han forventer også mye - med god grunn.

Liverpool - Norwich spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]